Știri

Se lansează serialul HALO (trailer)

După Witcher, Fundația, Roata Timpului și în curând LOTR, iată că recentei serii de adaptări SF&F i se alătură și serialul military scifi Halo, care va debuta pe Paramount+ pe 24 martie.

Microsoft l-a conceput inițial ca film de lung-metraj încă din 2005, iar scenariul a fost realizat de scriitorul și scenaristul Alex Garland, un autor apreciat de critici. Povestea scenaristului din 28 Days Later a atras rapid atenția unor regizori precum Neill Blomkamp și Peter Jackson, dar filmul nu a reușit să pornească din cauza bugetului masiv de care avea nevoie la acea vreme. Din fericire, adaptările jocurilor video (precum Witcher, care urmează mai degrabă cărțile, dar să fim serioși, publicul principal e cel de gameri) au dovedit că pot avea un succes incredibil în anii care au trecut de atunci, iar acum în sfârșit Master Chief (jucat de Pablo Schreiber) o să se confrunte cu hoarda Covenant și live-action.

Unul dintre lucrurile interesante despre serialul Halo este că nu se află de fapt în aceeași poveste cu franciza de 20 de ani a jocului. În schimb, se derulează în propria linie narativă, în care Master Chief (Pablo Schreiber) va avea alături o altă echipă de spartani, nu pe membrii deja cunoscuți din Blue Team (Linda, Fred și Kelly – Cortana rămâne însă). Membrii Silver Team – care este formată din Riz-028 (Natasha Culzac), Vannak-134 (Bentley Kalu) și Kai-125 (Kate Kennedy) – există totuși și în linia narativă principală. doar că nu în roluri principale.

Seria de jocuri Halo a început în 2001 cu Halo: Combat Evolved, devenind, fără îndoială, seria emblematică a consolelor Microsoft Xbox. De atunci, s-a extins la șase jocuri din seria principală (împărțite în două subserii), un prequel și un interquel, precum și o serie de spin-off-uri, inclusiv seria de strategie Halo Wars. Există, de asemenea, romane, romane grafice și scurtmetraje animate și de acțiune (precum și seria de comedie online Red vs. Blue, conexă tangențial). Cel mai recent joc din serie, Halo Infinite, a fost lansat la sfârșitul anului trecut. Până în prezent, seria s-a vândut în peste 81 de milioane de exemplare.


surse: wertzone, gizmodo, looper

%d blogeri au apreciat: