Știri

Serialul LOTR: imagini, intrigă, personaje

Revista Vanity Fair tocmai a prezentat noi informații despre intriga și personajele serialului LOTR The Lord of the Rings:The Rings of Power, împreună cu imagini exclusive și o parte din distribuția serialului.

Serialul Amazon nu se bazează pe un roman al lui Tolkien în sine, ci pe vasta poveste pe care acesta a expus-o în anexele trilogiei Stăpânul inelelor și pe un eseu intitulat The Akallabeth, publicat la sfârșitul povestirii mitice a lui Tolkien despre războaiele din Primul Ev, Silmarillion (1977). În plus, eseuri suplimentare, cum ar fi o genealogie detaliată a regilor și reginelor din Númenor, o povestire incompletă despre un rege-marinar din Númenor și un studiu al liderilor elfi Galadriel și Celeborn, mai pot fi găsite în Unfinished Tales (1980). Dar aceste relatări dezvăluie doar istoria de ansamblu, omițând detaliile.

Image may contain Clothing Apparel Human Person Fashion and Cloak
Elrond și Galandriel

Echipa de scenariști, condusă de Patrick McKay și J.D. Payne, a profitat de acest lucru pentru a crea o intrigă care explorează atât desfășurarea narațiunii principale, cât și pentru a introduce o serie de personaje noi în aceste evenimente epice. Producătorii Patrick McKay și J.D. Payne au relativ puțină experiență, dar au fost recomandați pentru acest post de J.J. Abrams, care a lucrat cu ei la scenariul pentru Star Trek Beyond (2016).

Serialul lor va jongla cu 22 de personaje principale și mai multe linii narative, din adâncurile minelor dwarfilor din Misty Mountains până la politica înaltă a regatului elfilor din Lindon și puternica insulă a oamenilor, asemănătoare Atlantidei, Númenor. Toate acestea se vor concentra, în cele din urmă, în jurul incidentului care dă numele trilogiei. „Făurirea inelelor”, ne spune McKay. „Inele pentru elfi, inele pentru pitici, inele pentru oameni și apoi singurul inel pe care Sauron l-a folosit pentru a-i înșela pe toți. Este povestea creării tuturor acestor puteri, de unde au venit și ce au făcut pentru fiecare dintre aceste rase.”

Image may contain Human Person Clothing Apparel and Morfydd Clark
Galandriel tânără

Intriga

Povestea este plasată după înfrângerea Lordului Întunecat Morgoth la sfârșitul Războiului Giuvaerelor și distrugerea ținuturilor vestice ale Beleriandului. Elfii supraviețuitori au întemeiat noi regate în nord-vestul Pământului de Mijloc, mai ales regatul de coastă Lindon și națiunea interioară Eregion.

Aliații lor umani din timpul războiului au primit un mare dar, un nou cămin insular în mijlocul mărilor, Númenor. De-a lungul secolelor care au trecut, Númenor a devenit o națiune insulară puternică, trimițându-și navele să exploreze fiecare colț al lumii.

De asemenea, dwarfii au înființat noi regate și au restabilit contactul cu cele vechi, cum ar fi marele imperiu subteran Khazad-dûm, aflat sub Misty Mountains (și ale cărui ruine prăfuite vor fi explorate într-o zi de către Frăția Inelului, când va fi cunoscut sub numele de Moria). În ciuda înfrângerii lui Morgoth, răul nu a părăsit Pământul de Mijloc. Locotenentul lui Morgoth, Sauron, este dispărut, presupus distrus, iar unii dintre adepții săi căzuți, inclusiv orcii și trolii, rămân o problemă.

Image may contain Human Person Ismaël Cruz Córdova and Fire
elful Arondir

Distribuția confirmată a personajelor

Galadriel (Morfydd Clark), o versiune mult mai tânără a personajului interpretat de Cate Blanchett în trilogia originală. Galadriel este mai tânără, mai mândră și poate mai puțin cumpătată decât în Era a treia. Un lider al elfilor din Pământul de Mijloc, ea se opune mașinațiunilor Lordului Întunecat Sauron, dar este tentată de capcanele puterii.
Elrond (Robert Aramayo), o versiune mai tânără a personajului interpretat de Hugo Weaving în trilogia cinematografică originală. Elrond și-a abandonat moștenirea umană pentru a deveni un lider al elfilor din Pământul de Mijloc, fiind consilierul Marelui Rege elf, Gil-galad.
Celebrimbor (Charles Edwards), unul dintre supraviețuitorii elfi de cel mai înalt rang din Războiul Giuvaerelor, fondator și conducător al regatului Eregion, care se învecinează cu regatul dwarf Khazad-dum. Celebrimbor este un maestru fierar condus de mândrie și de dorința de a făuri cele mai frumoase artefacte create vreodată. Din nefericire, mândria sa este un lucru care poate fi manipulat și folosit împotriva sa.
Arondir (Ismael Cruz Córdova), un elf războinic care găsește o iubire interzisă în Bronwyn (Nazanin Boniadi), vindecătoarea satului Tirharad.
Prințul Durin (Owain Arthur), viitorul rege Durin al IV-lea, moștenitor al tronului din Khazad-dûm, care în epocile ulterioare va fi cunoscut sub numele de Moria.
Prințesa Disa (Sophia Nomvete) din Khazad-dûm.
Isildur (Maxim Baldry), un tânăr nobil din Númenor.
Halbrand (Charlie Vickers), un om care fuge de propriul trecut.

Image may contain Face Human Person and Beard
Prințul Durin IV din Khazad-dûm

Distribuția neconfirmată
Joseph Mawle și Simon Merrells interpretează personaje noi (?) numite Adar și Trevyn. Adar este antagonist.
Gil-Galad (Benjamin Walker), Marele Rege al Elfilor din Pământul de Mijloc, stăpânul Lindonului și cel mai înalt lider elf din Pământul de Mijloc.
Carine (Ema Horvath), sora lui Isildur și o tânără nobilă din Númenor.
Elendil (Lloyd Owen), un nobil din Númenor, tatăl lui Isildur și al lui Carine și rudă a regelui.
Pharazon (Trystan Gravelle), un prinț regal din Númenor.

Image may contain Human Person Hair Clothing and Apparel
Prințesa Disa din Khazad-dûm

Data lansării

Primul episod din Stăpânul inelelor: Inelele puterii se numește Umbra trecutului și se va lansa pe 2 septembrie 2022, pe Amazon Prime.


surse: Vanity Fair, nerdist, wertzone

imaginea reprezentativă: Amazon, preluată de pe Vanity Fair

%d blogeri au apreciat: