Știri

Începe producția serialului Blade Runner

Vă anunțam în articolul de aici că celebrul regizor Ridley Scott, cel care a întunecat pentru totdeauna cinematografia SF cu filme ca Alien (1979), Blade Runner (1982) sau Marțianul, a „scăpat” faptul că lucrează nu la unul, ci la două (!) seriale live-action (cu actori) din „portofoliul” său: un serial Alien și un serial Blade Runner. Iată că azi au mai apărut noi detalii despre cel bazat pe universul cyberpunk din Visează androizii oi electrice? de Philip K. Dick!

Noul serial (10 episoade) se numește Blade Runner 2099 și, fără a fi surprinzător, având în vedere titlul, are loc la 50 de ani după evenimentele din filmul lui Villeneuve, Blade Runner 2049. Serialul vine de la producătorii Scott Free Productions (cei cu Raised By Wolves), Alcon Entertainment și Amazon Studios. Alcon, care produce și serialele The Expanse și The Witcher, a obținut drepturile de film și televiziune pentru această proprietate intelectuală încă din 2011. Având în vedere că cele două filme Blade Runner nu au fost mari succese de casă, nu s-au grăbit cu el; dar acum, fiind evident succesul actualului val de seriale fantasy și SF, au decis să se pună pe treabă.

(din combinația Expanse, Raised By Wolves și Witcher cred că e destul de ușor de ghicit un ton dark și matur al viitorului serial… ceea ce e foarte bine!)

Ridley Scott este producătorul executiv al noului serial, care va fi scris în principal de Silka Luisa (Shining Girls, Strange Angel). Angajarea personalului este deja în curs de desfășurare, Amazon a dat undă verde pentru mai multe scenarii, iar datele de producție sunt deja planificate. Se pare că Amazon îl curtează chiar pe Scott și pentru a regiza, cel puțin la primul episod, și a trecut serialul la categoria „prioritar”.

Amazon is working on a live-action Blade Runner 2099 TV show from Ridley  Scott - The Verge
imagine Alcon Entertainment

Filmul Blade Runner din 1982 este plasat într-un Los Angeles distopic din 2019, în care oamenii sintetici, cunoscuți sub numele de replicanți, sunt biotehnologizați de puternica Tyrell Corporation pentru a lucra în coloniile spațiale. Când un grup de replicanți avansați fugari scapă pe Pământ, un polițist acceptă cu reticență să îi vâneze. Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young și Edward James Olmos au jucat în acest film.

Continuarea din 2017, a cărei acțiune este plasată în 2049, l-a avut în rolul lui Ryan Gosling ca vânător de recompense replicant, care descoperă un secret care amenință să destabilizeze societatea. Ford și Olmos și-au reluat rolurile din filmul original și i-a avut în distribuție și pe Ana de Armas, Dave Bautista și Jared Leto.

După cum indică și titlul Blade Runner 2099, cel mai recent episod al francizei științifico-fantastice neo-noir va continua povestea cyberpunk, la 50 de ani după cea din filmul sequel.

Între timp, a apărut anul trecut și un serial de animație japonez, Blade Runner Black Lotus, despre care v-am spus mai multe în articolul de aici, a cărui intrigă se petrece între cele două filme.


surse: tor.com, deadline, wertzone, nerdist

%d blogeri au apreciat: