Știri

Echipa Witcher 3 fondează alt studio, pentru un joc dark fantasy

O veste excelentă pentru fanii Witcher dezamăgiți de rezultatul Cyberpunk 2077 după ce CD Projekt Red a fost practic „corporatizat” și banii au luat fața pasiunii (cu rezultat previzibil: Witcher 3 e cel mai bun RPG ever, Cyberpunknot so much). Ei bine, rebelii care au rămas fideli vechii pasiuni pentru poveste spectaculos de bună și personaje memorabile au plecat și se apucă de alt RPG dark fantasy. La care șansele sunt extrem de mari să ne readucă atmosfera întunecată și captivantă din trilogia Witcher (ceea ce, sincer, eu nu mai sper de la viitorul joc Witcher propriu-zis, al CD Projekt Red, care nici măcar nu va mai fi cu Geralt).

Konrad Tomaszkiewicz și Jakub Szamałek, care amândoi au lucrat la Witcher 3 și Cyberpunk 2077 când încă făceau parte din CDPR, tocmai au fondat un nou studio cu sediul în Nova Scotia, Canada (dar cu echipă pur poloneză), numit Rebel Wolves. Tomaszkiewicz a condus echipa The Witcher 3 și a îndeplinit mai multe roluri în timpul dezvoltării Cyberpunk, inclusiv vicepreședinte de dezvoltare jocului, regizor secundar al jocului și șef de producție.

Szamałek a fost scenarist principal al majorității DLC-urilor Witcher 3, iar pentru Rebel Wolves va lucra fix în calitate de director de narațiune. Alți zece veterani în domeniul jocurilor video s-au alăturat deja echipei (precum directorul de design Daniel Sadowski, directorul de animație Tamara Zawada și directorul artistic Bartłomiej Gaweł; toți trei cu roluri importante în trilogia Witcher), inclusiv unii care au lucrat la Shadow Warrior 2 și Thronebreaker; în total, studioul dorește să se extindă la aproximativ 80 de angajați.

Vrem să recreăm sentimentul unei sesiuni de RPG pen&paper, în care opțiunile tale par nelimitate, în care lumea reacționează la alegerile tale, în care fiecare decizie contează”, a spus Tomaszkiewicz. Compania dorește să evite complicațiile legate de licențierea francizelor existente, așa că vor crea conținut complet fantasy original, nu din universul Witcher al lui Sapkowski (acela rămâne în gaming la CDPR, care vor continua seria cu alte personaje – ceva detalii aici și aici).

Poate ne aduc în atenție alt scriitor fantasy polonez, ca inspirație? Nu putem decât să sperăm, fiindcă succesul la gaming sau ecranizare dă și editurilor un impuls pentru traduceri și cert mai avem nevoie și de alte fantasy-uri slave (de preferat și bine traduse, nu ca Witcher la Nemira, totuși).

Potrivit detaliilor împărtășite pe site-ul lor oficial, Revel Wolves lucrează deja la un RPG fantasy întunecat, open-world, triplu A*, dezvoltat în motorul grafic Unreal Engine 5, care va fi primul dintr-o „saga de jocuri RPG bazată pe poveste” planificată atât pentru consolele de generație curentă, cât și pentru PC. Mai multe detalii despre joc vor sosi la momentul potrivit, dar deocamdată, Rebel Wolves caută să „revoluționeze genul role-playing”, concentrându-se pe calitate și inovație.

* jocurile „Triplu-A” sau „AAA” nu reprezintă o clasificare formală, ci se referă, în general, la jocurile cu un buget mare atât pentru producție, cât și pentru marketing, de calitate înaltă și vândute într-un număr substanțial de exemplare, ajungând de obicei la milioane.

Vizual, jocul la care lucrează pare mai degrabă vikingos ca worldbuilding, dar cert și Witcherian ca atmosferă

„Împreună, ne imaginăm Rebel Wolves ca un loc în care dezvoltatorii de jocuri cu experiență își pot reaprinde pasiunea, unde se pot concentra asupra meseriei lor și își pot revărsa pasiunea într-un titlu uimitor și ambițios. Vrem să rămânem mici și agili – un loc în care oamenii se cunosc și au grijă unii de alții” a mai declarat Tomaszkiewicz. Echipa dorește, de asemenea, să se îndepărteze de tacticile folosite de jocurile AAA tipice – și anume, condițiile de lucru dure pe care unele studiouri le-au impus pentru a lansa jocurile într-un anumit interval de timp, indiferent de impactul asupra calității.


surse: softpedia news, segmentnext, techspot, dbltap, pcmag

toate imaginile aparțin Rebel Wolves

%d blogeri au apreciat: