Știri

E gata noul serial GOT!

R.R. Martin însuși tocmai a anunțat pe blogul lui că s-au încheiat filmările la serialul House of the Dragon, prequelul HBO la celebrul Games of Thrones (adaptarea seriei de romane fantasy Gheață și Foc de la Nemira) despre care ne spune că e încântat de rezultat (a văzut toate cele 10 episoade), dar și că mai e de lucru la post-producție (coloana sonoră și efecte speciale). Tot el ne spune că se va lansa în toamnă – sau cel devreme în vară.

Nu prea se lansează seriale vara, spuneți? Da, aveți dreptate, dar pe 2 septembrie apare la Amazon serialul LOTR, așa că (nu spune Martin, dar e de presupus că) HBO vrea să le ia fața pe piața fantasy.

Interesant este și că Martin se exprimă că „e gata primul sezon” – deci nu va fi miniserie, ci un serial cu mai multe sezoane.

Serialul House of the Dragon începe cu aproape două sute de ani înainte de evenimentele din Game of Thrones, într-o perioadă de pace și belșug în Westeros, cu Targaryenii în siguranță pe Tronul de Fier, în urma unei guvernări lungi și prospere a regelui Jaehaerys. Regele Viserys I a anunțat că fiica sa, Prințesa Rhaenyra, îi va succeda pe Tronul de Fier, stârnind iritare pentru că este femeie… și apoi se recăsătorește și are mai mulți copii. Ambițiosul și înflăcăratul său frate, Prințul Daemon, își construiește și el propria bază de putere, cucerind pământurile de dincolo de Marea Îngustă. Imposibilul – un război civil între mai multe ramuri ale Casei Targaryen, fiecare comandând puterea de foc a unor mari dragoni – ar putea deveni imaginabil.

Serialul îi are în rolurile principale pe Paddy Considine, Olivia Cooke, Matt Smith, Emma D’Arcy și Rhys Ifans și este produs de Ryan Condal (Colony) și Miguel Sapochnik (Game of Thrones, Altered Carbon), iar George R.R. Martin este consultant și producător.

imagine preluată de pe zonait.ro

Mai multe imagini v-am arătat aici, un teaser aici, detalii despre intrigă și cronologie aici, iar câte ceva despre celelalte proiecte din universul GOT aici.

 Casey Bloys, chief content officer (director general pentru producția de conținut original, presupun că s-ar traduce) la HBO, a precizat și că televiziunea dezvoltă și un trio de alte idei pentru noi proiecte plasate în lumea fantastică a lui George R.R. Martin: 9 Voyages / Sea Snake, Flea Bottom și 10.000 Ships. Bruno Heller (Rome, The Mentalist, Gotham, Pennyworth) se ocupă de proiectul Sea Snake, în timp ce Amanda Segel (Person of Interest, The Mist) a fost selectată pentru a scrie scenariul la 10.000 Ships și Steve Conrad (Patriot, Perpetual Grace) pentru a scrie o serie prequel Dunk & Egg.

Bloys a declarat „Este la fel ca orice proces de dezvoltare. Unele arată foarte bine. La altele vom mai vedea. Nu vom face totul. Nu am niciun mandat care să mă oblige să fac o anumită cantitate de spin off-uri sau de prequel-uri sau ceva de genul acesta. O facem doar în funcție de ceea ce ne încântă din punct de vedere creativ. Nu v-aș da nici măcar un indiciu… [că] s-ar putea să vedem ceva anul acesta, pentru că eu chiar nu știu, depinde de modul în care merge producția”.


surse: georgerrmartin.com, gamesradar, deadline, wertzone

%d blogeri au apreciat: