Știri

Dune II va include mai mult Harkonnen, spune Villeneuve

Într-un interviu acordat revistei Empire, pentru numărul care o să apară în aprilie, regizorul Denis Villeneuve a oferit noi informații despre mult așteptata parte a doua din filmul Dune:

„Ar trebui să filmăm până la sfârșitul verii”, ne spune el. „Aș putea spune că totul este în mare parte planificat. Lucrul care ne ajută acum este că, pentru prima dată, revizitez un univers. Așa că lucrez cu aceeași echipă, toată lumea știe deja ce are de făcut, știm cum va arăta. Filmul va fi mai provocator, dar știm încotro ne îndreptăm. Iar scenariul este scris.”

Tăind povestea în jumătate, Villeneuve a trebuit să ia decizii dificile cu privire la ce elemente să includă în primul film și pe care să le amâne pentru partea a doua. Acest lucru s-a extins dincolo de decizii simple, cum ar fi alegerea de a elimina balisetul lui Gurney Halleck, iar o absență notabilă a fost Feyd-Rautha, nepotul baronului Harkonnen, care devine un antagonist major în a doua jumătate a cărții.

Filmul este adaptarea cărții lui Frank Herbert, în română tradusă la Nemira.

În partea a doua, regizorul are șansa să poată aduce la suprafață astfel de lucruri la care a trebuit să renunțe în prima. „Când adaptezi o carte, trebuie să faci alegeri îndrăznețe pentru ca lucrurile să prindă viață. Și cred că acesta a fost cel mai bun mod de a prezenta această lume unui public larg. Acum, în cel de-al doilea, vreau să am mai multă flexibilitate și va fi posibil să aprofundez puțin mai mult unele dintre aceste detalii”, ne explică Villeneuve.

Aceasta va include deci introducerea unor personaje precum Feyd-Rautha – deoarece accentul poveștii se mută pe personaje care au jucat un rol mai mic data trecută. „Este ca un joc de șah. Unele personaje noi vor fi introduse în partea a doua, iar o decizie pe care am luat-o foarte devreme a fost ca această primă parte să fie mai mult despre Paul Atreides și Bene Gesserit, precum și despre experiența lui de a intra pentru prima dată în contact cu o cultură diferită. În a doua parte, vor fi mult mai multe lucruri legate de Harkonneni.”

În partea a doua, împăratul își va face și el apariția, în timp ce în primul episod doar s-a vorbit de el; Villeneuve a comentat și pe această temă: „Simt că lucrurile pe care nu le vezi sunt de foarte multe ori mai puternice decât cele pe care le vezi”.

În interviu s-a vorbit și despre o anumită scenă eliminată (imaginea de mai jos), în care Paul este antrenat de Doamna Jessica în stilul Bene Gesserit de luptă cu cuțitul. Rebecca Ferguson a postat imaginea pe Instagram în decembrie a anului trecut – trimițându-i urări colegului de platou Timothée Chalamet cu ocazia zilei sale de naștere – exprimându-se că a fost o scenă care i-a plăcut foarte mult (dar nu a mai rămas în film).

Ce a avut Villeneuve de răspuns? O dată că este deschis să revină asupra unor idei nefolosite, ceea ce sună bine fiindcă sugerează o parte secundă mai extinsă, și apoi că nu a făcut niciodată o variantă „director’s cut”, ceea ce sună și mai bine, pentru că se poate înțelege că (poate) la Dune vom avea parte de așa ceva (să nu uităm cât de diferite sunt, de exemplu, variantele „director’s cut” la LOTR sau Blade Runner, incomparabil mai bune decât cele inițiale).

În rezumat, filmările încep în vara aceasta și se prefigurează o parte secundă „bigger is better”, cu extra-doză de Harkonnen; iar din ce se știe deocamdată, lansarea filmului e planificată pentru 20 octombrie 2023.


surse: dunenewsnet, Empire, winteriscoming

%d blogeri au apreciat: