Nominalizările pentru premiile Bram Stoker 2021

Horror Writers Association a anunțat nominalizările pentru premiile Bram Stoker 2021, care recunosc realizările superioare în domeniul horror și al ficțiunii dark.

Premiile sunt acordate anual din 1987. Câștigătorii sunt aleși, prin vot, de membrii Asociației Scriitorilor de Horror; buletinele de vot vor fi trimise săptămâna viitoare, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 15 mai la StokerCon din Denver, Colorado.

notă: copertele alese de BdSF pentru ilustrare nu reprezintă predicții literare privind viitorii câștigători, ci au fost alese… după aspect :))


  • V. Castro – The Queen of the Cicadas (Flame Tree Press)
  • Grady Hendrix – The Final Girl Support Group (Berkley)
  • Stephen Graham Jones – My Heart is a Chainsaw (Gallery/Saga Press)
  • Cynthia Pelayo – Children of Chicago (Agora Books)
  • Chuck Wendig – The Book of Accidents (Del Rey)

DEBUT (în roman)

  • S. Alessandro Martinez – Helminth (Omnium Gatherum)
  • LaTanya McQueen – When the Reckoning Comes (Harper Perennial)
  • Terry Miles – Rabbits (Del Rey)
  • Hailey Piper – Queen of Teeth (Strangehouse Books)
  • Lisa Quigley – The Forest (Perpetual Motion Machine Publishing)
  • Nicole Willson – Tidepool (The Parliament House)


  • Saladin Ahmed (author) and Sami Kivelä (artist) – Abbott 1973 (BOOM! Studios)
  • Kami Garcia (author); Mico Suayan (artist); Jason Badower (artist); and Mike Mayhew (artist) – Joker/Harley: Criminal Sanity (DC Comics)
  • Alessandro Manzetti (author) and Stefano Cardoselli (artist) – The Inhabitant of the Lake (Independent Legions Publishing)
  • Grant Morrison (author); Alex Child (author); and Naomi Franquiz (artist) – Proctor Valley Road (BOOM! Studios)
  • Dan Panosian (author) and Marianna Ignazzi (artist) – An Unkindness of Ravens (BOOM! Studios)

ROMAN YA (Young Adult)

  • Kendare Blake – All These Bodies (Quill Tree Books)
  • R.L. Boyle – The Book of the Baku (Titan Books )
  • Jessica Lewis – Bad Witch Burning (Delacorte Press)
  • Krystal Sutherland – House of Hollow (G.P. Putnam’s Sons)
  • Erica Waters – The River Has Teeth (HarperTeen)


  • V. Castro – Goddess of Filth (Creature Publishing, LLC)
  • Cassandra Khaw – Nothing But Blackened Teeth (Tor Nightfire)
  • Eric LaRocca – Things Have Gotten Worse Since We Last Spoke (Weirdpunk Books)
  • Hailey Piper – “Recitation of the First Feeding” (Unfortunate Elements of My Anatomy) (The Seventh Terrace)
  • Jeff Strand – “Twentieth Anniversary Screening” (Slice and Dice) (Independently published)


  • Carol Gyzander – “The Yellow Crown” (Under Twin Suns: Alternate Histories of the Yellow Sign) (Hippocampus Press)
  • Lee Murray – “Permanent Damage” (Attack From the ’80s) (Raw Dog Screaming Press)
  • Cindy O’Quinn – “A Gathering at the Mountain” (The Bad Book) (Bleeding Edge Books)
  • Anna Taborska -“Two Shakes Of A Dead Lamb’s Tail” (Terror Tales of the Scottish Lowlands) (Telos Publishing)
  • Kyla Lee Ward – “A Whisper in the Death Pit” (Weirdbook #44) (Wildside Press)


  • Gemma Files – In That Endlessness, Our End (Grimscribe Press)
  • Philip Fracassi – Beneath a Pale Sky (Lethe Press)
  • Jonathan Maberry – Empty Graves: Tales of the Living Dead (WordFire Press LLC)
  • Lisa Tuttle – The Dead Hours of Night (Valancourt Books)
  • A.C.  Wise – The Ghost Sequences (Undertow Publications)


  • C. Henry Chaisson, Nick Antosca; and Scott Cooper – Antlers (Searchlight Pictures)
  • Hwang Dong-hyuk – Squid Game, Season 1, Episode 1: “Red Light, Green Light” (Siren Pictures)
  • Mike Flanagan, James Flanagan, and Jeff Howard – Midnight Mass, Season 1, Episode 6: “Book VI: Acts of the Apostles” (Intrepid Pictures)
  • Phil Graziadei and Leigh Janiak – Fear Street: Part One – 1994 (Chernin Entertainment)
  • Jordan Peele, Win Rosenfeld, and Nia DaCosta – Candyman (Universal Pictures)


  • Joe R. Lansdale – Apache Witch and Other Poetic Observations (Independent Legions Publishing)
  • Jessica McHugh – Strange Nests (Apokrupha)
  • Marge Simon and Mary Turzillo – Victims (Weasel Press)
  • Christina Sng, Angela Yuriko Smith, Lee Murray, and Geneve Flynn – Tortured Willows: Bent. Bowed. Unbroken. (Yuriko Publishing)
  • Lucy A. Snyder – Exposed Nerves (Raw Dog Screaming Press)


  • James Chambers – Under Twin Suns: Alternate Histories of the Yellow Sign (Hippocampus Press)
  • Ellen Datlow – When Things Get Dark: Stories Inspired by Shirley Jackson (Titan Books)
  • Aaron J. French and Jess Landry – There is No Death, There are No Dead (Crystal Lake Publishing)
  • Eric J. Guignard – Professor Charlatan Bardot’s Travel Anthology to the Most (Fictional) Haunted Buildings in the Weird, Wild World (Dark Moon Books)
  • Eugene Johnson – Attack From the ’80s (Raw Dog Screaming Press)

sursa: tor.com

%d blogeri au apreciat: