Știri

Vești noi (direct) de la nea’ Martin

Nea’ (George R.R.) Martin tocmai ieșit din hibernare și, printr-o postare pe blogul lui (pe larg și în original, în engleză, aici), ne-a adus mai multe vești. Care, rezumate și traduse, ar fi cam următoarele:

  • Vestea pe care o așteptăm cu toții… încă nu e bună. Următorul roman din seria ASOIAF/GOT (în română Gheață și Foc, la Nemira, aici) THE WINDS OF WINTER nu e gata. Martin ne spune că a lucrat la ea „mult” în 2020 și „mai puțin” în 2021, „dar nu chiar deloc”.
  • A scris în schimb vreo 200 de pagini la urmarea de la Foc și sânge, care se va numi…. Sânge și foc. Mai vrea totuși să o extindă mult mai mult, deci și ea va mai dura.
  • Anul acesta apare în engleză un album (coffee table book), versiune ilustrată și condensată la Foc și sânge, apoi una (s-ar înțelege că tot album ilustrat) de Who’s Who in Westeros (Armada, ne-o aduceți și nouă?).
  • O să mai scrie niște nuvele cu Dunk & Egg, mai ales că se face și un serial cu ei (vă spuneam de el anul trecut, aici). Cu privire la serial, a precizat că acesta va adapta versiunea literară foarte fidel, fiindcă așa insistă Martin, și nu se va numi DUNK & EGG, ci ori A KNIGHT OF THE SEVEN KINGDOMS, ori THE HEDGE KNIGHT. Prima seria va adapta fix nuvela Cavalerul celor șapte regate (în română la Nemira, aici).
  • E foarte încântat de ce a ieșit cu serialul prequel HOUSE OF THE DRAGON (despre care v-am scris detalii aici, aici și aici) și lucrează în continuare cu HBO la alte seriale din universul ASOIAF (iar cu HBO Max la unele de animație).
  • Bruno Heller, anterior producător la serialul ROME, scrie deja scenariul pentru episodul-pilot al serialului despre Corlys Velaryon, SEA SNAKE (cel inițial denumit NINE VOYAGES).
  • Producătorul Amanda Segel are și ea gata câteva drafturi de scenariu la serialul despre Nymeria, TEN THOUSAND SHIPS (câteva detalii despre ambele seriale vă ofeream aici).
  • Se lucrează și la un serial de animație, THE GOLDEN EMPIRE, unde evenimentele au loc în Yi Ti. Și mai sunt în lucru și alte seriale de animație, dar nu poate încă divulga nimic.
  • În afară de proiectele din universul ASOIAF, lucrează în continuare la ROADMARKS pentru HBO (adaptare după romanul fantasy al lui Zelazny, mai multe vă spuneam aici), DARK WINDS pentru AMC (un serial thriller noir cu amerindieni, inspirat din seria Leaphorn & Chee a lui Tony Hillerman, unde Martin e producător) și la un serial WILD CARDS pentru Peacock (adaptare a seriei cu super-eroi traduse de Nemira, câteva detalii vă ofeream aici).
  • Văd că nu zice nimic despre filmul SF Regii Nisipurilor (vă povesteam aici de el, dar, ce-i drept, Martin nu pare implicat direct în adaptarea nuvelei sale), însă anunță că luna aceasta e gata NIGHT OF THE COOTERS… despre care recunosc că eu nu auzisem vreodată (este un scurt-metraj de animație SF).

sursa: georgerrmartin.com

%d blogeri au apreciat: