Știri

Vă era dor de Pennywise?

Aren’t cha gonna say… hello? 

Dacă, în mod oarecum imprudent, vă era dor de Pennywise… în curând se va rezolva: se pare că HBO Max lucrează la un serial din universul IT!

Acesta va fi prequel față de filme (cele noi, cu Bill Skarsgård), se va numi Welcome to Derry (da, orașul care ne este binecunoscut și parcă direct titlul ne dă o senzație întunecată) și ne va spune mai multe despre originile și povestea pe larg a blestemului care terorizează orășelul din Maine. Și a celui mai celebru clovn pasionat de baloane și… copii.

Intriga va începe în anii 1960, în perioada premergătoare evenimentelor din It: Part One, filmul din 2017 bazat pe romanul horror din 1986 al lui Stephen King (apărut la noi la Nemira), și va ajunge până în anii 80 (la evenimentele din carte și film).

Imagine WarnerMedia

Andy Muschietti, care a regizat It: Part One și It: Part Two, va fi producător executiv, împreună cu Barbara Muschietti și Jason Fuchs. Muschietti și Fuchs au dezvoltat împreună povestea serialului, iar Fuchs a scris deja scenariul.

De asemenea, Andy Muschietti ar urma să regizeze primul episod (pilot), despre restul nefiind încă prea clar. Warner Bros. este studioul care se află în spatele proiectului, WB fiind și producătorul celor două filme de cinema.

Per total, practic aceeași echipă din spatele camerei, ceea ce e bine. În față, adică actorii, încă nu cunoaștem detalii – nu se știe dacă va reveni cineva din distribuția variantei de cinema.


Cele două noi filme It au avut încasări colective de peste 1,1 miliarde de dolari, sequelul având loc la 27 de ani după evenimentele din primul, cu o nouă distribuție adultă care îi înlocuiește pe copiii din prima parte.

It a mai fost adaptat anterior într-o miniserie de televiziune în două părți în 1990, cu interpretarea iconică a lui Tim Curry în rolul lui Pennywise.


Cartea:

Derry, din Maine, este un orasel de provincie inspaimantator de familiar oricui, numai ca aici chiar se petrec lucruri cu adevarat inspaimantatoare.

Sapte adolescenti s-au confruntat direct cu aceste lucruri. Iar acum trebuie sa se intoarca si sa-si respecte promisiunea facuta cu 28 de ani in urma: sa prinda creatura care vaneaza din nou copiii orasului. Amintirile lor ingrozitoare despre vara cand totul s-a schimbat ii vor ajuta sa vaneze la randul lor monstrul mascat in clovn care ademeneste cu baloane, castane coapte si covrigei.

Paperback, 784 pagini, ed. Nemira, 2018, traducere de Mihnea Columbeanu

se poate cumpăra de aici


surse: bleedingcool, variety, theankler

imaginea reprezentativă: Warner Bros

%d blogeri au apreciat: