Știri

Încep filmările la Witcher sezonul 3

Sezonul 2 al serialului The Witcher de la Netflix a încheiat producția pe 31 martie 2021. Un an mai târziu, iată că au început filmările pentru sezonul 3, tot cu Henry Cavill drept Geralt, Anya Chalotra ca Yennefer și Freya Allan drept Ciri. Filmările sunt planificate să se încheie în septembrie 2022, dar data de lansare nu a fost încă anunțată. Ambele sezoane anterioare, 1 și 2, au fost lansate în luna decembrie, așa că putem spera că vom vedea noul sezon tot în luna decembrie, a acestui an.

Până atunci, Netflix va lansa seria prequel The Witcher: Blood Origin în cursul acestui an. Plasat cu 1200 de ani înainte de The Witcher, Blood Origin urmărește crearea și aventurile primului witcher (wiedzmin? vrăjier? cert cu traducerea actuală de „vânător” eu nu-s de acord). În rolurile principale sunt Sophia Brown drept războinica Eile, Michelle Yeoh în rolul unei spadasine elfe care are misiunea de a recupera o sabie specială și Dylan Moran în rolul unui personaj numit Uthrok One-Nut.

Deocamdată, pentru serialul principal, Netflix ne-a oferit o imagine cu cei trei protagoniști la filmări, din care interpretăm că… winter is coming!

Just kidding, serialul greșit 🙂 Aici:

imagine Netflix

Din câte au descoperit cei de la redanianintelligence (get it? spionii redanieni, cei mai celebri din carte și jocuri, cei conduși de Dijkstra), filmările vor avea loc în Italia.

Mai exact, la două lacuri superbe, foarte aproape de granița cu Slovenia, numite Laghi di Fusine, iar hub-ul de producție va fi în țărișoara ex-iugoslavă, la Kranjska Gora. Unde deocamdată au ajuns Stephen Surjik, regizor pentru 2 episoade din ultimul sezon și… doi cai: Hector, pentru Henry Cavill, și Apollo, probabil pentru Freya Allan.

După aceea, se pare că vor filma la Castelul Predjama, deci cam așa ceva o să vedem în serial:

Și cei de la Netflix ne-au dezvăluit pe twitter și câte ceva despre scenariu:

În timp ce monarhii, magii și fiarele Continentului se întrec în a o captura, Geralt o duce pe Ciri de Cintra spre o ascunzătoare, hotărât să-și protejeze familia proaspăt reunită împotriva celor care amenință să o distrugă.

Încredințându-i-se pregătirea magică a lui Ciri, Yennefer îi conduce la fortăreața Aretuza, unde speră să descopere mai multe despre puterile neexploatate ale fetei; în schimb, descoperă că au ajuns pe un câmp de luptă al corupției politice, magiei negre și trădării. Trebuie să riposteze, să pună totul în joc – sau să riște să se piardă unul pe celălalt pentru totdeauna.

Se pare că în seria 3 povestea se va baza pe intriga din cartea IV, Time of Contempt/ Vremea Disprețului a seriei fantasy a polonezului Andrzej Sapkowski, după cum a declarat Lauren Schmidt Hissrich, producătorul serialului, precum și pe o parte din cartea III, Blood of Elves/ Sângele elfilor. Această intrigă majoră din Blood of Elves ar putea fi formarea Scoia’tael – un fel de coaliție de rezistență între dwarfi și elfi – sau ne-ar putea dezvălui cine este stăpânul lui Rience.

Ceea ce este sigur este că vom auzi mai multe despre Philippa Eilhart și Dijkstra în Redania, iar ambițiile reale ale lui Vilgefortz vor fi probabil dezvăluite în Aretuza. Acolo, Ciri se va întâlni cu siguranță și cu vechea instructoare a lui Yennifer, Tissaia, și cu rivala ei, Fringilla, iar ambele personaje o vor ispiti pe Ciri în moduri pe care nici Geralt și nici Yennifer nu și le imaginează, promițându-i o putere și mai mare decât anticipase tânăra vrăjitoare.

imagine Netflix

După cum vă amintiți, sezonul 2 s-a încheiat cu formarea unei „familii” între Geralt, Yennefer și Ciri. Acum că Ciri este inamicul public numărul unu, iar tatăl ei real, Emhyr, unul dintre noii antagoniști ai serialului, va fi interesant de văzut cum va dezvolta serialul dinamica grupului, mai ales că tensiunea dintre Geralt și Yennefer va fi cu siguranță încă prezentă după ce Yennefer a încercat să o schimbe pe Ciri pentru magia ei pierdută.

Dacă Hissrich rămâne fidelă intrigii din Time of Content, povestea va deveni mai întunecată și mai violentă decât în sezoanele anterioare. Ca întotdeauna, Geralt se va confrunta cu alegeri dificile de făcut și cu tabere de ales, rămânerea în gri din punct de vedere moral nemaifiind o opțiune. Puterile lui Ciri continuă să crească – atât în intensitate impresionantă, cât și în pericol – și mai mulți prieteni și dușmani decât oricând îi vor fi pe urme, mai ales acum că tatăl ei a fost dezvăluit ca fiind Împăratul Emhyr din Nilfgaard.

imagine Netflix

Fanii serialului care au considerat că linia temporală fluidă a sezonului 1 a fost derutantă se vor bucura să afle că sezonul 3 va urma exemplul celui de-al doilea, serialul desfășurându-se pe o scală temporală mai scurtă și urmând o ordine cronologică liniară. Mulți dintre membrii distribuției, cum ar fi Cavill și Anya Chalotra, care o interpretează pe Yennefer, doresc să rămână cât mai fideli cărților, astfel încât personajele lor să fie reprezentate corespunzător.

Vorbind cu reporterii de la revista Collider, Hissrich a confirmat și că există un plan de a produce 7 (șapte!) sezoane ale serialului, deși acest lucru depinde și de reînnoirea serialului după fiecare sezon.

Pentru sezonul 3, Netflix a anunțat că printre regizori se numără Stephen Surjik, care a lucrat la Reacher și The Umbrella Academy, ca și Loni Peristere, care a regizat episoade din American Horror Story și A Series of Unfortunate Events.


Ediția Nemira:


Ultima dorință.

Sabia destinului,

Sângele elfilor,

Vremea disprețului,

Botezul focului,

Turnul rândunicii,

Domnița Lacului,

Anotimpul furtunilor,


surse: nerdist, pcgamer, collider, denofgeek, redanianintelligence

%d blogeri au apreciat: