Știri

Să fie fantasy? Ficțiune istorică? Hamlet? Nu, este Northman!

Cu toate că nu mi-e clar încă din trailer și imagini dacă Northman va fi fantasy sau „doar” ficțiune istorică, cert mi se pare un lucru: o să fie garantat pe gustul fanilor Abercrombie, dar și a celor Bernard Cornwell (lucky me, eu sunt ambele).

O să fie mai degrabă un Logen sau un Uthred? O poveste pasională (și pasionantă) de răzbunare este garantat, după cum descriu producătorii intriga:

„De la regizorul vizionar Robert Eggers vine THE NORTHMAN, o poveste spusă prin ochii lui Amleth (Alexander Skarsgård), care asistă la uciderea tatălui său, regele Aurvandil (Ethan Hawke), de către unchiul său, Fjolnir (Claes Bang). Cu mama sa, regina Gudrun (Nicole Kidman), capturată, Amleth fuge din țara sa natală. El jură să se răzbune pe cel care i-a luat totul. Cu o distribuție de excepție care îi mai include și pe Anya Taylor-Joy, Björk și Willem Dafoe.”

Regizorul Eggers (ale cărui filme anterioare includ The Witch și The Lighthouse) a mai adăugat: „Este practic povestea lui Hamlet, care la origine era o veche poveste nordică în care personajul Hamlet se numea Amleth. Noi am povestit-o în felul nostru. Este o saga vikingă cu magie, săbii și misticism și toate lucrurile pe care ți le-ai dori de la așa ceva.” Hm, deci pare cel puțin aparent să includă o doză de fantasy

Eggers a colaborat cu scriitorul islandez Sjón la realizarea filmului, inspirându-se direct din legenda originală scandinavă care a stat la baza lui Hamlet al lui Shakespeare. Amleth își petrece viața dedicată următoarei mantre: „Te voi răzbuna, tată. Te voi salva, mamă. Te voi ucide, Fjölnir.”

„Nu a mai existat până acum un film despre vikingi care să fie fidel, iar eu am lucrat cu cei mai mari istorici și arheologi din domeniu și, un lucru este sigur, acesta este cel mai realist film despre vikingi care a fost făcut vreodată”, a declarat Eggers pentru Reuters la premiera filmului de la Londra.

The Northman este produs chiar de Skarsgard, care a petrecut mai mulți ani dezvoltând o epopee vikingă înainte de a-l întâlni pe Eggers.

În plus, Skarsgard, în vârstă de 45 de ani, a trecut printr-o transformare fizică pentru a-l interpreta pe robustul viking, lucrând cu antrenorul său din „Tarzan”, Magnus Lygdback. „Când Amleth trece de la starea de om la cea a animalului său spiritual, el devine un hibrid între urs și lup, așa că a fost important să mă umflu puțin și să mă fac puțin mai mare”, a spus el.

Filmul se lansează în cinematografe pe 22 aprilie.

Cu distribuția plină de vedete și buget de 90 de milioane de dolari, are un rating R (minim 16 ani) și o durată totală de 2 ore și 16 minute. Deocamdată, reacțiile celor care l-au văzut sunt toate pozitive și entuziaste, publicul și criticii fiind fascinați de secvențele intense de acțiune, de cadrele incredibil de lungi și de brutalitatea fizică și emoțională.


surse: bleedingcool, reuters, colllider

%d blogeri au apreciat: