Știri

15 seriale SF&F pentru 2022 (cu trailere)

Ce o să mai vizionăm în 2022?

Iată câteva idei de seriale SF&F noi acest an (2022), urmând cât de curând și un articol despre filme.

Lipsesc de aici numeroasele serii din universurile SW și ST, pe care cu certitudine le știți dacă sunteți fani… sau nu vă interesează dacă nu sunteți. Lista oricum nu e una completă („toate serialele”), ci doar una de câteva idei rapide; în schimb am încercat să prind și câteva producții non-americane, pentru un strop de varietate…


The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Video, 2022, SUA) – fantasy

Plasat în timpul perioadei de 3.441 de ani cunoscută sub numele de Epoca Númenor sau a doua eră, care începe într-o perioadă de relativă pace, serialul urmărește o distribuție largă de personaje în timp ce se confruntă cu mult temuta reapariție a Răului pe Pământul de Mijloc.

The Witcher: Blood Origin (Netflix, 2022, SUA-Polonia) – fantasy

Plasat într-o lume a elfilor cu 1200 de ani înainte de lumea din The Witcher, serialul prezintă originile primului witcher și evenimentele care au dus la „conjuncția sferelor”, când lumile monștrilor, oamenilor și elfilor au fuzionat pentru a deveni una singură.

House Of the Dragon (HBO, 2022, SUA) – fantasy

Un spin-off prequel la Game of Thrones, bazat pe cartea Fire & Blood/ Foc și sânge a lui George R.R. Martin. Serialul urmărește povestea Casei Targaryen, cu 300 de ani înainte de evenimentele din GoT.

The Sandman (Netflix, 2022, SUA) – fantasy

Serial bazat pe seria de romane grafice cu același nume de Neil Gaiman. Plasată în 1916, spune povestea lui Morpheus, Lordul Viselor, și a Eternilor, un grup de frați puternici format din Destin, Moarte, Disperare, Distrugere, Dorință, Delir și Vis.

Willow (Disney+, 2022, SUA) – fantasy

Nu are trailer încă, puteți viziona mai jos un concept teaser neoficial (deci nu sunt imagini din serial și nici actorii reali)

Un serial bazat pe filmul fantasy cu același nume din 1988 al lui George Lucas. Plasat la ani după filmul original, serialul urmărește un fermier reticent care joacă un rol esențial în protejarea unei nou-născute speciale de o regină tiran, care jură să o distrugă și să cucerească lumea.

The Legend of Vox Machina (Amazon Video, 2021, SUA) – fantasy

Un serial de animație pentru adulți care urmărește un grup de șapte membri ai unui grup de aventurieri de mâna a doua, bețivi, care se află într-o călătorie pentru a salva lumea de monștri teribili și forțe magice întunecate.

From (Epix, 2022, SUA) – horror SF

În timp ce locuitorii unui oraș de coșmar din mijlocul Americii luptă pentru a păstra un sentiment de normalitate și caută o cale de scăpare, ei trebuie să supraviețuiască amenințărilor din pădurea înconjurătoare – inclusiv creaturilor terifiante care ies la iveală când apune soarele.

Dream Raider (HBO Max, 2022, Taiwan) – SF

Plasat în viitorul apropiat, serialul prezintă o echipă de oameni de știință și polițiști ratați care încearcă să deslușească misterele unei conspirații care exploatează conștiința umană.

Parallels (Disney+, 2022, Franța) – SF

Serialul urmărește patru adolescenți ale căror vieți sunt date peste cap atunci când un eveniment misterios îi propulsează în dimensiuni paralele.

The Man Who Fell to Earth (Showtime, 2022, SUA) – SF

Serialul urmărește un extraterestru care ajunge pe Pământ într-un moment de cotitură al evoluției umane și care trebuie să se confrunte cu propriul trecut pentru a ne stabili viitorul.

Cracow Monsters (Netflix, 2022, Polonia) – horror fantasy

Un serial polonez bazat pe diverse legende din mitologia slavă. Bântuită de trecutul ei, o tânără se alătură unui profesor misterios și grupului său de studenți talentați care investighează activitatea paranormală și luptă împotriva demonilor.

Feria: The Darkest Light (Netflix, 2022, Spania) – fantasy

Serialul urmărește două surori a căror lume este dată peste cap atunci când descoperă un secret terifiant și nepământesc în care sunt implicați părinții lor.

DMZ (HBO Max, 2022, SUA) – SF

Plasat într-o lume alternativă, serialul o urmărește pe Alma Ortega, un medic din New York, care devine un simbol al speranței într-o insulă Manhattan demilitarizată, în timp ce încearcă să își găsească fiul pierdut în timpul celui de-al doilea război civil american.

Night Sky (Amazon Video, 2022, SUA) – SF

Serialul îi urmărește pe Franklin și Irene York, un cuplu care în urmă cu câțiva ani a descoperit o încăpere îngropată în curtea lor, care duce în mod inexplicabil la o planetă ciudată și pustie.

The Pact (Roku Channel, 2022, Qatar-SUA, filmat în România) – SF

Membrii unei familii sunt puși la grea încercare într-o lume post-apocaliptică și se alătură altor supraviețuitori care caută leacul pentru Miasmă, o ceață care își înnebunește victimele.

%d blogeri au apreciat: