Știri

Ce știm despre Avatar 2 (cu trailer)

Dacă tot a impresionat pe toată lumea faptul că trailerul SF-ului Avatar 2 a strâns 148 de milioane de vizionări în prima zi (deci probabil o să fie și un succes de box office), să vedem cam ce știm la acest moment.


Cum se va numi?

Avatar: The Way of Water.


Când se lansează?

La 13 ani după Avatar (2009), continuarea se va lansa pe 22 decembrie 2022.

Acesta este rezultatul unui lung șir de amânări, în care filmul a avut date de lansare anunțate pentru decembrie 2018, decembrie 2020 și decembrie 2021.

Filmul sequel a început să fie filmat în 2017, dar având în vedere că filmul este un amestec de elemente live-action și motion capture, nu este o surpriză că a durat ceva timp. În septembrie 2020, Cameron a dezvăluit că a fost finalizată 100% producția la Avatar 2 și aproximativ 95% la Avatar 3. În decembrie 2021, a anunțat că a filmat deja și o parte din Avatar 4, din cauza distribuției tinere (copiii, care vor fi prea mari pentru rol mai târziu).

De altfel, James Cameron anunțase încă din 2006 (da, cu 3 ani înainte de film), că dacă are succes mai face două (două zicea atunci, 2 miliarde de dolari profit mai târziu s-a răzgândit – revenim mai jos).

Cine joacă în el?

Majoritatea celor din distribuția originală se întorc, din moment ce au semnat contracte pentru mai multe filme din franciză.

Zoe Saldaña va relua rolul prințesei Na’vi, Neytiri, iar Sam Worthington se va întoarce și el în rolul omului devenit Na’vi, Jake Sully.

Sigourney Weaver se va întoarce în rolul unui personaj complet nou, spunând: „După ce am citit toate cele patru [scenarii ale Avatar], cred că sunt absolut extraordinare și că merită așteptarea.”

CCH Pounder își va relua rolul mamei lui Neytiri, Mo’at, iar Matt Gerald revine în rolul caporalului Lyle Wainfleet, în timp ce Edie Falco (The Sopranos) va interpreta un personaj nou, generalul Ardmore.

Va reveni chiar și Stephen Lang: deși a murit în primul Avatar, colonelul Miles Quaritch, interpretat de Lang, va fi un antagonist recurent: „nu voi spune exact cum îl vom aduce înapoi, dar este o poveste SF, până la urmă”, a declarat Cameron pentru Deadline în 2013 . „Personajul său va evolua în locuri cu adevărat neașteptate de-a lungul arcului noii noastre saga de trei filme.”

Li se vor alătura: Kate Winslet, care lucrează din nou cu Cameron pentru prima dată de la Titanic din 1997, dar și Vin Diesel, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Michelle Yeoh, Jermaine Clement și Edie Falco.

Continuarea va introduce un nou clan Na’vi numit Metkayina, condus de Cliff Curtis din Fear the Walking Dead în rolul lui Tonowari. Personajul lui Winslet, Ronal, este, de asemenea, un membru al clanului Metkayina, alături de Reya lui Bailey Bass și Rotxo al lui Duane Evans Jr.

Jake și Neytiri au copii Na’vi în continuarea filmului, printre care Neteyam (Jamie Flatters), Lo’ak (Britain Dalton) și Tuktirey (Trinity Bliss). De asemenea, ei au adoptat un copil uman, Miles Socorro, alias Spider, care este interpretat de Jack Champion.

Oona Chaplin din Game of Thrones va juca rolul Varang, despre care ni se spune că va fi un „personaj central puternic și vibrant” care va fi prezent în toate cele patru continuări.

Despre ce o să fie?

Ni s-a prezentat un sinopsis oficial al filmului Avatar 2 odată cu trailerul:

„Plasat la mai mult de un deceniu după evenimentele din primul film, Avatar: Way of Water începe să spună povestea familiei Sully (Jake, Neytiri și copiii lor), problemele care îi urmăresc, eforturile pe care le fac pentru a se menține în siguranță, luptele pe care le duc pentru a rămâne în viață și tragediile pe care le îndură.

Jake Sully trăiește cu noua sa familie formată pe planeta Pandora. Odată ce o amenințare familiară revine pentru a termina ceea ce a fost început anterior, Jake trebuie să lucreze cu Neytiri și armata rasei Na’vi pentru a-și proteja planeta.”

Plasat la aproximativ 14 ani după evenimentele din Avatar 1, Sully este acum căpetenie de trib și Neytiri marea preoteasă a clanului lor – deși evenimentele se vor concentra pe familia și copiii lor. La mijloc va fi și întoarcerea operațiunii miniere RDA pe Pandora, ceea ce îl va forța pe Jake să își ducă familia în refugiul „sigur” de pe un recif, unde se întâlnesc cu Metkayina.

Jon Landau, producător al filmelor Avatar, a declarat pentru RNZ în 2020: „Jake și Neytiri au o familie în acest film, dar sunt forțați să își părăsească casa, pleacă și explorează diferitele regiuni din Pandora, inclusiv petrecând destul de mult timp pe apă, în jurul apei, în apă.

Fiecare film este un film de sine stătător (…). Nu este nevoie să fi văzut primul Avatar pentru a vedea Avatar 2. Are o poveste proprie și vom duce spectatorii într-o călătorie vizuală și emoțională care ajunge la propria concluzie.”


Va fi tot 3D?

Cameron nu a aflat că a trecut moda 3D, se pare. Așa că, pe scurt: da, va fi 3D.

Cameron chiar s-a plâns de cât de greu a fost cu efectele vizuale: „Nu s-a mai făcut niciodată așa ceva până acum și este foarte complicat, pentru că sistemul nostru de captare a mișcărilor, ca majoritatea sistemelor de captare a mișcărilor, se bazează pe ceea ce se numește bază optică, adică folosește markeri care sunt fotografiați cu sute de camere”, a declarat Cameron pentru Collider în 2017.

„Problema cu apa nu este partea subacvatică, ci interfața dintre aer și apă, care formează o oglindă în mișcare. Acea oglindă în mișcare reflectă toate punctele și marcajele și creează o mulțime de marcaje false. (…) Practic, ori de câte ori adaugi apă la orice problemă, aceasta devine de zece ori mai dificilă.”


Câte Avatar vor fi?

Odată ce continuarea va sosi anul acesta, ea va începe o succesiune de continuări la fiecare doi ani până la Avatar 5, în decembrie 2028.

Avatar 3 a finalizat deja filmările și este programat să fie lansat pe 20 decembrie 2024. Avatar 4 este programat să fie lansat pe 18 decembrie 2026, iar Avatar 5 pe 22 decembrie 2028.

Filmul de anul acesta se va concentra mai mult pe oceanele din Pandora și pe pădurea tropicală, dar în filmele viitoare vor fi explorate și celelalte luni ale lui Polifemus.

În noiembrie 2018, BBC a relatat că cele patru continuări planificate pentru Avatar se vor numi Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider și Avatar: The Quest for Eywa. Cameron a confirmat ulterior că acestea sunt titluri posibile și, din moment ce primul s-a dovedit a fi adevărat, poate că acestea vor fi și titlurile următoarelor trei filme.


Trailer avem?

Da, aici:


surse: thedigitalfix, aici, aici și aici; digitalspy, inverse.

%d blogeri au apreciat: