Știri

Bong Joon-ho revine cu un SF

Probabil că majoritatea cinefililor îl știu pe celebrul regizor coreean Bong Joon-ho pentru thrillerul Parasite, cu care a luat Oscarul pentru cel mai bun film (primul din istorie de altă limbă decât engleză, nefiind vorba de Oscarul pentru filme străine) și cel mai bun regizor în 2020, dar pentru sefiști este un nume și mai cunoscut, pentru Snowpiercer, The Host și chiar Okja. Iată însă că regizorul (felicitat personal de Scorsese pentru Parasite printr-o… scrisoare! Mai știți ce-s acelea??) revine la dragostea lui (și a noastră) – SF-ul.

Împreună cu alt nume și mai cunoscut poate, iar acum foarte pe val cu noul The BatmanRobert Pattinson (l-ați mai văzut și în filme ca Tenet, The King, The Lost City of Z, The Lighthouse sau Cosmopolis). Care actor, lăsând de-o parte celebra serie Twilight (rol cu care se cam jenează și el), a demonstrat în câteva filme că poate juca și încă surprinzător de bine (de ex. eu l-am văzut recent în The Devil All the Time și omul chiar știe să joace creepy).

Dar despre ce este vorba? Despre Mickey7, o distopie în spațiu, care adaptează o carte ieșită… chiar anul acesta, în februarie. Un roman de Edward Ashton, mai exact, care are (în traducere) următoarea intrigă:

Mickey7 este un „dispensabil”: un angajat de unică folosință, într-o expediție umană trimisă să colonizeze lumea arctică Niflheim. Ori de câte ori există o misiune prea periculoasă – sinucigașă chiar – echipajul apelează la Mickey. După ce o iterație a sa moare, este regenerat un corp nou, cu cea mai mare parte a amintirilor sale intacte. Mickey s-a angajat pentru a scăpa atât de datorii, cât și de plictiseala de pe Midgard.

Dar după șase morți, Mickey7 înțelege termenii reali ai contractului… și de ce a fost singurul post colonial neocupat atunci când l-a acceptat. Când el dispare și se presupune că a fost ucis de creaturi indigene mortale, se prezintă la datorie Mickey8, iar problemele lor… de abia încep cu adevărat. Fiindcă se întoarce și Mickey7, și are prieteni noi…

Ashton i-a dat manuscrisul nepublicat lui Bong Joon-Ho la sfârșitul anului 2021, iar cineastul a fost atât de impresionat încât a achiziționat deja drepturile (Paladin, Nemira, o traducere?). Romanul Mickey7 este plin de idei despre sclavie, controlul corporatist și colonialism, toate spuse prin intermediul umorului negru al protagonistului – foarte potrivit deci cu stilul coreeanului.

Primul (alt) membru al distribuției despre care au apărut zvonuri este Tilda Swinton – deloc o surpriză, având în vedere că Bong și Tilda au mai colaborat în trecut la proiecte precum Snowpiercer și Okja. TSpre deosebire de Pattinson, ea nu e momentan confirmată oficial; totuși, actualul Batman este cert desemnat în rolul principal.

Se crede că Warner Bros. va distribui și produce filmul, prin Plan B, compania de producție a lui Brad Pitt (care a produs și ultimul film în limba engleză al lui Bong Joon-Ho, Okja).

Filmările vor începe la Londra, din august anul acesta (până în decembrie). Lungmetrajul marchează al doilea contract al lui Bong cu Warner Media din ultimele luni, după ce tocmai a semnat și pentru o miniserie HBO bazată pe Parasite.

Deși nu există o dată de lansare confirmată pentru Mickey7, se presupune că filmul ar putea fi gata pentru Festivalul de Film de la Cannes din 2023 (TBA ca dată, dar anul acesta a fost la final de mai), din moment ce de obicei acolo își lansează Bong filmele.


surse: I-D.vice.com, movieweb, deadline.

%d blogeri au apreciat: