Știri

Ce știm despre serialul Obi-Wan Kenobi (+trailer)

Obi-Wan Kenobi primește propriul său serial, o mini-serie Disney+ în șase episoade, cu Ewan McGregor în rolul principal.

Seria este plasată la jumătate între cele două trilogii ale lui George Lucas: la 10 ani după Episodul III: Răzbunarea Sith, care a marcat ultima apariție a lui McGregor în rolul personajului, și cu 9 ani înainte ca Alec Guinness să-și facă intrarea în rol Kenobi în Episodul IV: O nouă speranță (adică primul film din seria originală).

Un proiect Kenobi cu McGregor era în dezvoltare de ani de zile, inițial sub forma unui fim de cinema cu Stephen Daldry ca regizor. Acest proiect a fost abandonat după încasările slabe din 2018 ale filmului Solo: A Star Wars Story. Odată cu lansarea Disney+ anul următor, Lucasfilm și-au pus speranțele într-un serial de streaming. (Kenobi a mai apărut, între timp, în serialul de animație The Clone Wars, care a rulat timp de șapte sezoane și este acum tot pe Disney+).


Dar să vedem ce știm despre serial:

Când se lansează?

Mâine, 27 mai 2022, pe Disney+.

Câte episoade are?

Obi-Wan Kenobi va fi format din șase episoade, toate regizate de Deborah Chow, o „veterană” din Mandalorian. Primele două episoade vor fi difuzate pe 27 mai 2022, urmate de episoade săptămânale până la finalul din 29 iunie 2022.

Care este intriga?

Obi-Wan Kenobi se desfășoară la aproximativ 10 ani după epurarea Jedi din Răzbunarea Sith (2005). Filmul relatează viața maestrului Jedi, în exil pe Tatooine, unde îl protejează pe tânărul Luke Skywalker, încercând în același timp să scape de un detașament feroce de inchizitori Sith care au misiunea de a extermina orice Jedi rămas.

Acești vânători necruțători îi raportează Marelui Inchizitor și sunt conduși de Fratele Cinci și Sora Șapte, asasini experimentați care au fost văzuți ultima dată în Star Wars: Rebels sezonul 2. Darth Vader va apărea și el în serialul Obi-Wan Kenobi.

„Voi lua eu copilul și voi avea grijă de el”. Acesta a fost planul lui Kenobi pentru Luke Skywalker la finalul filmului Răzbunarea Sith din 2005. Mama lui Luke și a prințesei Leia a murit imediat după nașterea lor, iar regalul Bail Organa a adoptat-o pe Leia.

Kenobi l-a adus pe Luke să locuiască alături de familie pe Tatooine, iar acolo începe noua serie. Trailerul îl arată pe Kenobi pe planeta deșertică cu un binoclu, cu Skywalker în vârstă de 10 ani în vizor. Copilul pare să fie bine – deocamdată…

Serialul introduce și o nouă planetă în galaxie: Daiyu, cu un decor urban strălucitor, asemănător cu Hong Kong-ul, perfect pentru împușcături cu blastere pe acoperiș.

Cine joacă în serial?

După o lungă pauză din Star Wars, Ewan McGregor își va relua rolul lui Obi-Wan, un pustnic Jedi de vârstă mijlocie.

Hayden Christensen revine și el în rolul lui Darth Vader, după 17 ani de absență din acest rol.

Restul distribuției principale îi include pe Rupert Friend în rolul Marelui Inchizitor, Moses Ingram în rolul Surorii Șapte, Sung Kang în rolul Fratelui Cinci, Joel Edgerton în rolul lui Owen Lars, Bonnie Piesse în rolul lui Beru Lars și Grant Feely în rolul lui Luke Skywalker. Mai exact, Joel Edgerton și Bonnie Piesse își reiau rolurile din prequel-uri, drept Owen și Beru Lars, mătușa și unchiul lui Luke.

Așteptați-vă ca și alte personaje consacrate să își facă apariția, fie în povestea principală, fie prin intermediul flashback-urilor, folosit intens în celelalte serii Star Wars. Și Ahsoka Tano a lui Rosario Dawson, care joacă în propriul ei serial viitor, va apărea aproape sigur.

Va continua cu alte sezoane?

Președintele Lucasfilm, Kathleen Kennedy, a discutat recent cu Entertainment Weekly despre posibilitatea unui al doilea sezon: „trebuie să ne punem această întrebare: De ce am face-o? Dacă am decide să continuăm cu personajul Obi-Wan, ar trebui să ne răspundem cu adevărat la întrebarea: de ce?”.

Destul de criptic, dar aș interpreta-o ca un delicat „nu”.

Are trailer?
Da, din 4 mai:


surse: First Post, Inverse, Economic Times

%d blogeri au apreciat: