Știri

Fallout 5 confirmat (+ concept trailer)

După ce termină cu Starfield (RPG SF, se lansează în 2023, mai multe v-am povestit aici și aici), Bethesda ne spune cele trei cuvinte pe care vrem de fapt să le auzim: Elder Scrolls și Fallout.

În timpul unui interviu cu IGN pentru dezvăluirea gameplay-ului din Starfield, directorul Bethesda Game Studios, Todd Howard,  a confirmat și că studioul va trece la Fallout 5 după ce va fi finalizată următoarea lor vizită în Tamriel:

Da, Elder Scrolls 6 este în pre-producție și, știți cum e, după aceea vom face Fallout 5, așa că lista noastră este destul de plină pentru o vreme. Avem și alte câteva proiecte la care ne uităm din când în când”.

Nu neapărat o mare surpriză din moment ce din 2008 au urmat în mod tradițional modelul un joc Elder Scrolls (ultimul a fost Skyrim în 2011, dacă nu numărăm MMO-ul Elder Scrolls Online – și eu prefer să nu), un joc Fallout (ultimul a fost F 4 în 2015, dacă ne prefacem că nu știm de eșecul Fallout 76 din 2018).

Totuși, este prima confirmare clară, ceea ce prinde bine, chiar dacă este evident vorba de un viitor destul de îndepărtat: dacă între un ES și-un Fallout trec vreo 4 ani, iar de ES6 se apucă de abia în 2023… faceți voi calculul, că mie îmi iese cam prin 2031. Curat viitor îndepărtat! Dacă nu se va mai apela din nou la „subcontractare” către dezvoltatorul Obsidian Entertainment, ca la New Vegas, dar care în prezent este ocupat cu mai multe jocuri proprii (Pentiment, Avowed și Outer Worlds 2).

Bethesda Game Studios a preluat franciza Fallout, creată inițial de Interplay Entertainment, în 2004. În timp ce primele două jocuri din franciză erau RPG-uri isometrice pe ture (gen revitalizat cu mare succes mai recent de seria Wasteland – vă recomand 3-ul, e superb), Fallout 3 de la Bethesda le-a permis jucătorilor să exploreze ruinele post-apocaliptice din Washington D.C. dintr-o perspectivă la persoana întâi (FPS). Împrumutând mecanici din seria Elder Scrolls, RPG-ul post-nuclear a dat naștere la mai multe continuări. În 2018, Todd Howard a anunțat oficial că The Elder Scrolls 6 va urma după Starfield, dar nu a făcut nicio mențiune despre un alt titlu Fallout. Fanii au tot dezbătut dacă Fallout 5 sau Elder Scrolls 6 va fi lansat primul, iar Howard a dat de abia acum primul răspuns clar.

Între timp, Bethesda lucrează la un expansion The Pitt pentru Fallout 76, iar fanii la un DLC modat pentru Fallout 4, London, care iese în 2023.

Se lucrează și la un serial TV Fallout, de către creatorii Westworld, care va apărea pe Amazon Prime Video. În timp ce serialul live-action nu are încă o dată de lansare, se zvonește că a intrat în producție în iunie, ceea ce înseamnă că am putea vedea această adaptare chiar anul viitor. Serialul o are în rolul principal pe Ella Purnell (Yellowjackets), iar Walton Goggins (The Hateful Eight) se va alătura, de asemenea, distribuției, în rolul unui ghoul. (de ce eu cred că va fi un serial foarte, foarte prost, am scris aici)

Deocamdată, din moment ce nu avem vreun trailer nici la joc, nici la serial, vă las cu un concept trailer realizat de artiștii de pe canalul de Youtube ENFANT TERRIBLE (fără legătură cu Bethesda):


surse: denofgeek, newsngr, timesnewsnetwork, gamingbible

%d blogeri au apreciat: