Știri

Vom avea un serial după Râurile din Londra

Probabil că, dacă vă place subgenul urban fantasy, nu ați ratat seria Râurile din Londra de Ben Aaronovitch, publicată la noi de editura Herg Benet aici – iar o recenzie BdSF aveți aici. În acest caz, vești bune: o să aveți parte de aventurile fantomatic-detectivistice ale ucenicului vrăjitor/ polițist începător Peter Grant și pe micul ecran!

Revista Variety a anunțat că Pure Fiction Television și Unnecessary Logo – o companie de producție creată chiar de Aaronovitch – vor realiza un serial și nu se opresc la cele nouă romane, ci vor include întregul univers RoL: adică și povestirile, nuvelele și romanele grafice.

Anterior au mai fost făcute fără succes două încercări de a dezvolta un serial bazat pe cărțile respective. Echipa de la serialul gaslamp fantasy Jonathan Strange & Mr. Norrell a ajuns până la scrierea de scenarii înainte să renunțe, iar în 2019 Simon Pegg și Nick Frost au rezervat drepturile, dar a venit COVID și le-a stricat planurile.

De data aceasta, scenariul va fi scris direct de autorul britanic (Aaronovitch), care are deja ceva experiență, fiindcă a mai lucrat la Doctor Who, Casualty, Jupiter Moon și Dark Knight.

Deocamdată nu se cunoaște cine va distribui serialul (Netflix? HBO?), nici actorii sau data lansării. Se știe totuși ceva: nu va fi mini-serie, ci serial pe larg, din moment ce Aaronovitch a promis că va scrie cel puțin scenariul pentru ”prima serie”.

Seria Rivers of London conține:

Romane

Rivers of London/ Râurile din Londra  (2011)

Ofițerul stagiar Peter Grant visează să ajungă detectiv al Poliției Metropolitane din Londra. Păcat că superiorii lui au de gând să îl repartizeze Unității de Progresie a Investigațiilor, unde cel mai mare pericol pe care l-ar putea înfrunta este să se aleagă cu o tăietură de la hârtiile birocrației moderne. Însă perspectivele de carieră și de viață ale lui Peter se schimbă după ce are loc o crimă neobișnuită, iar el intervievează un martor ocular care se întâmplă să fie și fantomă.

Abilitatea unică a lui Peter de a putea discuta cu ființe trecute prin moarte îl aduce în atenția Inspectorului Thomas Nightingale, care investighează infracțiunile ce implică magia și supranaturalul. După ce o serie de crime brutale și stranii cuprinde Londra, Peter, acum ucenic vrăjitor, devine parte a unei lumi în care zeii și zeițele se amestecă printre muritori, iar un spirit teribil și încă nestins al trecutului își dorește să scufunde orașul în haos.

Moon Over Soho/ Soho în lumina Lunii (2012)

Cântecul. Asta remarcă întâi de toate polițistul și ucenicul vrăjitor Peter Grant atunci când examinează trupul lui Cyrus Wilkins, cântăreț de jazz în timpul liber și contabil pentru restul vieții, care aparent a murit de acat de cord în timp ce cânta pe scena Club 666 din cartierul Soho al Londrei. Ritmul vechilor melodii de jazz se ridică din corpul său ‒ un semn clar că ceva la moartea bărbatului nu este natural, ci supranatural.

Trup și suflet. Asta este și ceea ce riscă Peter Grant pentru a investiga o serie de decese similare din zona Soho. Cu ajutorul ofițerului său superior, Inspector Șef Thomas Nightingale, ultimul vrăjitor din Anglia, și cu asistența frumoasei fane a lumii jazz-ului Simone Fitzwilliam, Peter descoperă o primejdie magică letală ‒ una care conduce la treptele propriei case și la o promisiune uitată a unui tânăr muzician: talentatul cântăreț de trompetă Richard „Lord“ Grant ‒ altfel cunoscut ca dragul tată al lui Peter.

Whispers Under Ground (2012)

Broken Homes (2013)

Foxglove Summer (2014)

The Hanging Tree (2016)

Lies Sleeping (2018)

False Value (2020)

Amongst Our Weapons (2022)

Romane grafice

Body Work (2016)

Night Witch (2016)

Black Mould (2017)

Detective Stories (2017)

Cry Fox (2018)

Water Weed (2018)

Action at A Distance (2019)

The Fey and The Furious (2020)

Monday, Monday (2021)

Nuvele

The Furthest Station (2017)

The October Man (2019)

What Abigail Did That Summer (2021)

Volum de povestiri

Tales from the Folly: A Rivers of London Short Story Collection (2020)


surse: tor.com, wertzone

%d blogeri au apreciat: