Știri

15 seriale britanice fantasy&SF, noi în 2022

Da, altele decât cele din articolul cu seriale americane 🙂

Revista Den of Geek vine cu vești bune pentru fanii serialelor britanice: 2022 va găzdui o serie de seriale fantasy și SF englezești, de la adaptarea lui Neil Gaiman, Anansi Boys (în română la Paladin aici), la thrillerul de acțiune științifico-fantastic al lui Joe Barton, The Lazarus Project, horror-ul pentru adolescenți Red Rose de la BBC Three, comedia întunecată The Baby de la Sky, serialul de supereroi de la Netflix Supacell, ca și o nouă versiune a clasicului pentru copii al lui John Wyndham, The Midwich Cuckoos.

Netflix are, de asemenea, adaptări fantasy YA: Cuckoo Song, Half Bad și Lockwood & Co, plus un supernatural murder-mystery în The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle și o nouă abordare a miturilor grecești în Kaos.

Toate acestea, plus altele… mai jos!


Anansi Boys

Anansi Boys poster cropped Amazon Prime Video

După reînnoirea surprinzătoare a celei de-a doua serii a serialului Good Omens de către Amazon Prime Video, s-a anunțat că aceeași echipă va adapta romanul Anansi Boys al lui Neil Gaiman într-un serial de televiziune. Este povestea lui Fat Charlie Nancy și a alunecosului său frate Spider, fiii Domnului Nancy, zeul păianjen folcloric și trickster celebru în mitologia vest-africană și caraibiană. Malachi Kirby și Delroy Lindo au fost distribuiți în rolurile lui Charlie și Anansi, iar Whoopi Goldberg în rolul Femeii Pasăre. Filmările au început în noiembrie 2021.


The Lazarus Project

Joe Barton, creatorul serialului Giri/Haji, a scris un thriller de acțiune în opt părți, în care joacă Paapa Essiedu din I May Destroy You și Gangs of London. Este povestea unui bărbat recrutat într-o organizație formată pentru a opri catastrofele globale, care ajunge să retrăiască aceeași zi din nou și din nou. Anterior a purtat titlul Extinction, iar toate cele opt episoade pot fi urmărite pe NOW începând din 16 iunie.


Red Rose

The Haunting of Hill House

Un nou serial horror pentru adolescenți este pe drum spre BBC Three și Netflix, scris de Michael și Paul Clarkson (The Haunting Of Hill House, în imagine). Red Rose va fi un serial în opt părți despre relația dintre adolescenți și viața lor online. Este povestea lui Rochelle, o adolescentă din Bolton care descarcă o aplicație misterioasă care pune în mișcare o serie de evenimente terifiante. În cele din urmă, spun soții Clarkson, „este povestea prieteniei spusă prin prisma unui horror-thriller clasic”. Filmările au avut loc în Bolton în septembrie 2021.


The Baby

The Baby este un horror comic și întunecat pentru Sky Atlantic. Primul sezon de opt episoade a fost creat în colaborare de scenarista Siân Robins-Grace (Kaos, Sex Education) și de managerul de producție al serialului Gangs of London, Lucy Gaymer. Este prezentat ca o poveste provocatoare, întunecată și amuzantă despre o femeie de treizeci de ani care se trezește pe neașteptate cu un bebeluș care îi acaparează lumea… la propriu. Din distribuție mai face parte și Michelle de Swarte din The Duchess (foto), care joacă alături de Amira Ghazalla și Amber Grappy.


Supacell

Blue Story poster cropped

Anunțat în noiembrie 2021, este un serial cu supereroi în șase episoade, care va ajunge pe Netflix de la creativul Rapman, autorul-regizor al lungmetrajului Blue Story din 2019 și al scurtmetrajelor Shiro’s Story din 2018. Nu se știu încă prea multe despre Supacell, o dramă fantastică care spune povestea unui grup aleatoriu de persoane de culoare din sudul Londrei care dezvoltă în mod neașteptat superputeri.


The Midwich Cuckoos 

The Midwich Cuckoos Sky Keeley Hawes

Clasicul SF din 1957 al lui John Wyndham (autorul cu Trifidele, nota mea) primește o adaptare TV modernă, grație lui David Farr, scenaristul serialelor The Night Manager și Hanna. Serialul în opt părți actualizează romanul în zilele noastre și plasează acțiunea într-un oraș de navetiști din sudul Londrei, unde toate femeile din localitate rămân în mod misterios însărcinate în același timp și dau naștere unei cohorte de copii foarte neobișnuiți. Cea mai faimoasă adaptare a romanului de până acum a fost Village of the Damned. Keeley Hawes și Max Beesley joacă în rolurile principale.


Cuckoo Song

Cuckoo's Song book cover cropped

Bazat pe romanul YA de succes al autoarei Frances Hardinge (The Lie Tree, Fly By Night), acest serial fantasy în șase părți va ajunge pe Netflix. Printre scenariști se numără Sarah Dollard de la Doctor Who, Andrea Gibb de la Elizabeth is Missing și Corinna Faith de la The Innocents. Este povestea a două surori – una umană și una monstruoasă – aflate în război una cu cealaltă, care trebuie să se reunească pentru a inversa un pact supranatural care a mers prost.


Half Bad

Half Bad book cover cropped

Bazat pe celebra trilogie de cărți cu același nume a lui Sally Green, Half Bad va fi o dramă fantastică în opt părți de o oră de pe Netflix. Este vorba despre un băiat de 16 ani care și-a petrecut viața supravegheat pentru a se detecta orice semn că ar putea călca pe urmele tatălui său – cel mai temut vrăjitor din lume. Creatorul Giri/Haji, Joe Barton, scrie serialul, iar Andy Serkis (seria nouă din Planeta Maimuțelor) se numără printre producători.


Lockwood & Co

Lockwood & Co. book cover cropped

Joe Cornish, de la Attack the Block, a scris și regizat această adaptare pentru Netflix a seriei de aventuri supranaturale a lui Jonathan Stroud despre o agenție de detectivi care vânează fantome, condusă de doi băieți adolescenți și o fată cu puteri paranormale. Acțiunea are loc la Londra, iar filmările au avut loc la sfârșitul anului 2021.


The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle

Adaptat după romanul cu același nume al lui Stuart Turton, este un serial murder mystery în șapte părți care va ajunge pe Netflix. Povestea este un thriller sofisticat despre o femeie care încearcă să rezolve o crimă și care se tot trezește în corpul altcuiva de fiecare dată când se apropie de răspuns. Sophie Petzal (The Last Kingdom, Blood) o adaptează, iar anunțul a sosit abia la sfârșitul anului 2020, așa că e posibil să nu apară totuși anul acesta.


Ginger Snaps

Ginger Snaps

Au trecut mai bine de 20 de ani de la lansarea filmului Ginger Snaps, primul dintr-o trilogie de filme de groază devenite cult, și, potrivit Sid Gentle Films, a sosit timpul pentru o adaptare TV live-action. Filmul cu vârcolace feministe, o comedie întunecată, va fi adaptat de Anna Ssemuyaba, care a scris anterior pentru Guerilla de la Sky, Adult Material de la Channel 4 și Unsaid Stories de la ITV, și de producătorii Killing Eve și Orphan Black. Distribuția și alte detalii urmează să fie anunțate.


Kaos

Jessica Barden TEOTFW2

În prezent, detaliile de producție sunt puține pentru Kaos, care a fost anunțat cu ceva timp în urmă, apoi a dispărut, iar acum este din nou anunțat de Netflix. Ceea ce știm este că a fost creat de Charlie Covell, scenaristul serialului The End of the F***ing World (foto, mai sus), și va fi un serial în opt părți, „o versiune contemporană, întunecată și amuzantă a miturilor grecești”.


The Three

The Three book cover cropped

The Three, un „thriller internațional cu o componentă supranaturală”, a fost anunțată la sfârșitul anului 2017, dar de atunci nu a mai existat nicio veste. Premisa trilogiei lui Sarah Lotz este că patru avioane se prăbușesc în aceeași zi în patru țări diferite, lăsând trei copii ca supraviețuitori miraculoși…


We Are Not Alone

We are not Alone cast

Laurence Rickard și Ben Willbond, cunoscuți pentru Ghosts și Horrible Histories, au scris o comedie SF de două ore care va fi difuzată pe Dave în 2022. Acțiunea se petrece într-o lume post-invazie extraterestră și „explorează ciocnirea culturală dintre omenire și noii săi stăpâni extratereștri, care încearcă să dea sens unei planete confuze”, potrivit anunțului oficial.


The Rig

În noiembrie 2020, Amazon Prime Video a dat undă verde acestui thriller supranatural în șase episoade de la regizorul John Strickland, regizorul Line of Duty și Bodyguard, scris de David Macpherson. Filmat în Scoția, se petrece la bordul platformei petroliere Kishorn Bravo din Marea Nordului. Echipajul se găsește izolat pe platformă de o ceață misterioasă care întrerupe comunicarea cu lumea exterioară. Martin Compston (în imagine), Owen Teale și Rochenda Sandall din Line of Duty vor juca alături de Iain Glen, Mark Bonnar și alții.


sursa: denofgeek (articolul de acolo, în engleză, din care am preluat extrase, e mai pe larg, fiindcă include și alte genuri, precum polițiste)

%d blogeri au apreciat: