Știri

19 cărți de Stephen King în curs de ecranizare

Nu știu dacă sunteți toți fan Stephen King (la noi publicat de Nemira), dar cert BdSF este mare admirator al Regelui literaturii horror. Nu și al ecranizărilor, ce-i drept, din moment ce aproape niciuna nu a fost la nivelul cărților…

Poate cele viitoare? Să vedem ce adaptări mai sunt acum în lucru, atunci! (unde sunt traduse, am pus link; unde nu, am lăsat în engleză)


The Boogeyman

O povestire din 1973, inclusă în volumul de povestiri ( 1978) Night Shift, aceasta are loc în întregime în cabinetul unui psihiatru, unde un pacient încearcă să își convingă terapeutul că monstrul din titlu (Bau-bau în română) este real și că i-a măcelărit copiii unul câte unul.

Un lungmetraj a fost anunțat încă din 2018, a fost anulat pentru scurt timp când Disney a cumpărat Fox, apoi a fost reluat din nou și a început filmările la începutul anului 2022. Regia este semnată de Rob Savage (Host), scenariștii sunt Scott Beck și Bryan Woods (A Quiet Place), iar lansarea va fi pe Hulu în 2023.

Carrie (în română aici)

După un parteneriat de succes în cazul Fargo, FX și MGM Television dezvoltă o miniserie bazată pe romanul horror clasic al lui Stephen King.

Deocamdată tot ce se știe este că probabil actrița din rolul cu același nume va fi de culoare…

OK…

Children of the Corn

Filmat la începutul anului 2020 și finalizat în timpul pandemiei de către regizorul Kurt Wimmer (al cărui ultim efort regizoral a fost Ultraviolet din 2006), această nouă versiune a avut o lansare limitată în acel an, dar va fi relansat mai extins în această toamnă. Povestea servește drept prequel la versiunea lui King și arată cum copiii dintr-un mic oraș din Nebraska s-au răsculat și i-au ucis pe toți adulții în numele unei entități care se ascunde în porumb.

From a Buick 8

Publicată în 2002, From A Buick 8 este a doua carte a lui King care are ca subiect o mașină bântuită, deși, în loc să fie un fel de mașină de ucis, Buick-ul din această poveste este mai degrabă un portal către o altă dimensiune.

Drepturile au fost cumpărate de Hyde Park Entertainment a lui Ashok Amritraj, cu Thomas Jane (The Mist) în rolul principal. Regia este semnată de Jim Mickle (Cold in July).

Christine (în română aici)

Blumhouse a făcut echipă anul trecut cu Sony Pictures și cu regizorul și scenaristul Bryan Fuller pentru o nouă versiune a poveștii clasice a lui King despre mașina bântuită, care a fost filmată de John Carpenter în 1983. Totuși, aici producătorii nu prea au venit cu noutăți, iar King personal și-a exprimat scepticismul cu privire la proiect, deci… vom vedea.

The Dark Half

Revista Deadline a anunțat în decembrie 2019 că romanul lui King din 1989, The Dark Half, filmat anterior de legendarul regizor horror George A. Romero în urmă cu 30 de ani, va ajunge pentru a doua oară în fața camerelor de filmat. Pentru a scrie și regiza acest film a fost selecționat Alex Ross Perry, cineastul din spatele aclamatei drame rock ‘n’ roll Her Smell.

În The Dark Half (Jumătate întunecată), un romancier pe nume Thad Beaumont vrea să renunțe la un alter ego de scriitor – scria romane polițiste de succes sub numele de Richard Stark, în timp ce propriile sale cărți, mai literare, aveau probleme – doar pentru a descoperi că Stark nu este încă pregătit să se retragă.

Mile 81

Nuvela îl urmărește pe protagonistul Pete, în vârstă de 12 ani, împreună cu un mic grup de supraviețuitori, care sunt blocați într-o cabană izolată și închisă.

Alistair Legrand (Clinical) va regiza, în timp ce Ross M. Dinerstein, care a lucrat anterior la adaptarea Netflix a romanului 1922 al lui King, va fi producător.

Elevation

Una dintre cele mai scurte cărți ale lui King din istoria recentă (144 de pagini – mai degrabă o nuvelă decât un roman), Elevation din 2018 spune povestea unui bărbat pe nume Scott Carey care începe să slăbească în mod inexplicabil. Ar putea fi mai corect să spunem că își pierde masa, pentru că, deși Carey pare sănătos, începe să se dezlipească de Pământ și se confruntă cu pericolul de a pluti la propriu.

Scenaristul și regizorul Jack Bender a menționat pentru Cinemablend, în februarie 2021, că a scris un scenariu de film pentru el. Bender are o experiență destul de vastă legată de King, lucrând la seriale precum Mr. Mercedes și The Outsider.

Overlook (hotelul din Shining, în română aici)

Overlook este probabil cel mai celebru hotel bântuit din toată literatura de ficțiune și a sosit momentul ca acesta să primească propriul său spinoff. Cu personajele legendare din The Shining, se așteaptă ca Overlook să prezinte poveștile fantomelor care îi bântuie holurile sinistre.

Bad Robot Productions, compania lui J.J. Abrams (Star Wars), o să conducă producția, deși rămâne întrebarea unde vom putea viziona acest film. HBO Max ar fi refuzat proiectul, dar se pare că este interesat Netflix.

The Girl Who Loved Tom Gordon

Romanul relativ subțire al lui King din 1999 se petrece în mare parte în mintea unei fetițe care se pierde în pădure în timp ce face o drumeție cu familia ei. Ea începe să aibă halucinații, vorbind mai întâi cu jucătorul ei preferat de baseball, fostul jucător de la Red Sox, Tom Gordon, și apoi ajungând să creadă că este urmărită de o entitate supranaturală malefică.

George A. Romero l-a avut în dezvoltare ani de zile, iar familia sa a continuat să facă eforturi pentru a-l realiza chiar și după moartea patriarhului lor, în 2017. O versiune cinematografică a fost anunțată în august 2019, iar în noiembrie 2020 Lynne Ramsay (You Were Never Really Here) a fost angajată pentru a regiza și co-scenariza lung-metrajul.

Institutul (în română aici)

Romanul lui King despre o instituție sinistră care „găzduiește” copii cu puteri precum telekinezia sau telepatia a fost dezvăluit ca viitor serial TV în aceeași zi în care a fost publicat (10 septembrie 2019).

Spyglass Media Group a anunțat că dezvoltă miniseria, David E. Kelley și Jack Bender (aceeași echipă din spatele serialului Mr. Mercedes, bazat tot pe King) fiind angajați pentru a scrie și, respectiv, regiza proiectul.

The Jaunt

Este o povestire relativ scurtă din 1981, plasată într-un viitor în care teleportarea este folosită pe scară largă – dar cu anumite condiționări. Povestea se bazează cu adevărat pe finalul său șocant, unul dintre cele mai bune din întregul catalog al lui King. O puteți găsi în volumul de povestiri Skeleton Crew.

A fost anunțată ca lungmetraj în 2015 de către Plan B, compania de producție a lui Brad Pitt. Deși regizorul It, Andy Muschietti, și sora sa, producătoarea Barbara Muschietti, au fost conectați proiectului în 2017, acesta a devenit discret – până când s-a a dezvăluit că producătorul de la Fear the Walking Dead, Dave Erickson, urma să dezvolte el povestea ca propunere de serial pentru MRC Television.

Totuși, altceva nu s-a mai auzit, deci e neclar dacă se mai face.

The Long Walk

The Long Walk este plasat într-o Americă a unui viitor distopic în care un guvern totalitar obligă 100 de adolescenți să participe la un concurs televizat la nivel național, în care trebuie să meargă pe jos pe US Route 1 fără să se oprească sau să încetinească sub 6 km pe oră. Concurenții care nu reușesc niciuna dintre ele sunt împușcați de soldați și nu poate exista decât un singur câștigător.

New Line Cinema a preluat drepturile în 2018, în urma succesului înregistrat cu It. James Vanderbilt (Zodiac, recentul reboot Scream) a primit misiunea de a scrie scenariul, iar în mai 2019, Andre Øvredal (Scary Stories to Tell in the Dark) a fost desemnat să regizeze.

The Regulators

Publicat pentru prima dată în 1996, The Regulators a fost scris de King sub pseudonimul său, Richard Bachman. Acțiunea romanului are loc în Wentworth, Ohio, pe o stradă liniștită și suburbană care este terorizată într-o zi când patru dube cu „reglementatori” vin și îi terorizează pe locuitori.

Încă nu există detalii despre distribuție și datele de lansare vizate, doar că adaptarea este condusă de vicepreședintele executiv al Bohemia Group, producătorul Justin Ross.

Mr. Harrigan’s Phone (din volumul în română aici)

Bazat pe o nuvelă din recenta colecție If It Bleeds a lui King, Mr. Harrigan’s Phone ajunge pe Netflix pe 5 octombrie, iar regizorul John Lee Hancock (The Little Things) conduce o distribuție care îi include pe Jaeden Martell (It), Donald Sutherland (The Hunger Games) și Kirby Howell-Baptiste (The Good Place).

Martell interpretează rolul unui tânăr care devine îngrijitorul unui domn în vârstă și bogat (Sutherland), cumpărându-i chiar primul său iPhone cu puțin timp înainte ca acesta să moară. Dar când tânărul continuă să-i trimită mesaje prietenului său pentru a-și alina durerea, descoperă că răposatul continuă și el să-i trimită mesaje din mormânt.

Pet Sematary Prequel (în română aici)

Filmul a primit undă verde la începutul anului 2021, iar scenaristul remake-ului Cimitirul animalelor, Jeff Buhler, s-a întors pentru a scrie acest film, deși se pare că regizoarea debutantă Lindsey Beer a făcut și ea o rescriere proprie.

Se pare că filmul va explora fundalul vechiului cimitir al nativilor americani care este piesa centrală a poveștii originale, precum și orașul și viața timpurie a bătrânului Jud Crandall din primul film.

A fost deja filmat și se află în post-producție, iar premiera pe Paramount+ este programată în viitorul apropiat.

The Running Man

În februarie 2021, s-a anunțat că Edgar Wright (Last Night in Soho) a fost contactat de Paramount Pictures pentru a co-scrie scenariul și a regiza o nouă adaptare a romanului distopic timpuriu al lui King, publicat inițial sub pseudonimul Bachman.

Un film din 1987, cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal, a păstrat ideea de bază a unui joc de societate în care un bărbat este vânat în toată lumea de asasini, dar a preferat o abordare mai satirică și mai orientată spre acțiune decât romanul sumbru și amar al lui King. Wright a fost interesat să readucă noua versiune la tonul original al cărții.

Salem’s Lot (în română aici)

Filmul a fost filmat la sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022, dar după ce mai întâi a fost mutat cu data de lansare din septembrie 2022 în aprilie 2023, a fost eliminat cu totul din programul de lansări al Warner Bros.

Filmul este scenarizat și regizat de Gary Dauberman, care a scris ambele părți ale filmului It și a scris și regizat și Annabelle Comes Home.

Cartea a mai fost adaptată de două ori, în 1979 și în 2004, în ambele cazuri sub forma unei miniserii de patru ore.

Talismanul (în română aici)

Casa de producție Amblin urma să facă echipă cu frații Duffer, cunoscuți pentru Stranger Things, pentru a aduce Talismanul la viață sub forma unui serial pentru Netflix, Spielberg și frații Duffer fiind producători executivi.

Nu există încă alte detalii.


surse: comicbook, ew, hollywoodreporter, deadline, themarysue, denofgeek, collider

%d blogeri au apreciat: