Știri

Ridley Scott face un serial Blade Runner, Ulise pleacă în spațiu și Basmul de abia publicat de King are deja regizor (plus trailer la Mr. Harrigan’s Phone, tot după SK)

Azi se pare că-i o zi plină de știri din televiziune – toate despre adaptări după cărți, așa că nu avea BdSF cum să le rateze. Ia să vedem…


Amazon a aprobat realizarea unei miniserii, Blade Runner 2099, care se desfășoară în lumea filmelor Blade Runner din 1982 (mai multe despre el aici) și a continuării sale din 2017, Blade Runner 2049, ambele inspirate din Visează androizii oi electrice/ Vânătorul de recompense de Philip K. Dick. Bine, anunțul e mai vechi, din februarie (ați aflat și atunci pe BdSF), dar acum s-a confirmat că se apucă de lucru, nu rămâne doar o idee.

Ridley Scott, care a regizat primul film și l-a produs pe cel de-al doilea, va fi producător executiv și consultant, Silka Luisa (Shining Girls) și Tom Spezialy (Watchmen, Ash vs. Evil Dead) scenariști, iar Alcon Productions (The Expanse) va realiza serialul în colaborare cu propria casă de producție a lui Scott (Scott Free).

Mare noutate e că Amazon a anunțat acum faptul că trece proiectul pe prioritar, așa că acesta va fi filmat în 2023, pentru o lansare probabilă în 2024.


Antonin Baudry, care și-a făcut debutul în lungmetraj cu thrillerul The Wolf’s Call de pe Netflix, va adapta legendele epice ale lui Homer, Iliada și Odiseea, într-un serial science-fiction intitulat Ulysse. Proiectul space opera este co-dezvoltat de Axelle Boucai (The Mad’s Women Ball) și Alain Goldman (La Vie en Rose) pentru Ness Films, cu sediul la Paris.

Antonin Baudry va scrie adaptarea și a avut ideea de a transpune aceste povești mitologice în spațiu și în viitor”, a declarat Boucai, care a citat Dune ca sursă de inspirație. Producătorul a mai spus că serialul va urmări aventurile pline de imaginație ale lui Ulise de-a lungul celor 10 ani de război troian și dincolo de acesta. Ulysse va implica, de asemenea, și alte personaje mitologice din precum Ahile, Elena, Hector și Penelopa.

Se preconizează că serialul va avea un buget destul de mare și va fi un rar serial de science-fiction produs în Franța (nu-mi dau seama dacă va fi în franceză, ceea ce sincer sper).

Ulise SF în viziunea artistului Cedric Peyravernay, dar fără legătură cu serialul

Cel mai recent roman al lui Stephen King, Fairy Tale, tocmai a ajuns pe rafturi începutul acestei luni, inclusiv în România, la Nemira, cu titlul Un basm, dar deja regizorul Paul Greengrass (cel cu seria de acțiune Bourne) a anunțat (și King, care e prieten cu el, a confirmat) că dezvoltă o adaptare cinematografică a poveștii. Nu se știe dacă acesta va ajunge pe marele ecran sau pe o platformă de streaming, doar că Greengrass o să adapteze, regizeze și să producă proiectul.

Descrierea editurii (Nemira) pentru romanul mai degrabă fantasy decât horror (probabil stil Talismanul) este:

Charlie Reade arată ca un licean obișnuit, priceput la baseball și la fotbal, un elev modest și sârguincios. Când el avea doar zece ani, mama lui a murit într-un accident, iar suferința l-a făcut pe tatăl său să se cufunde în alcool. Maturizat precoce, Charlie a învățat cum să aibă grijă de el însuși, dar și de propriul tată. La vârsta de șaptesprezece ani, adolescentul întâlnește o cățelușă adorabilă pe nume Radar și pe stăpânul ei, Howard Bowditch, un bătrânel singuratic, care trăiește într-o casă mare, situată pe culmea unui deal, având în curtea din spate un șopron ținut sub lacăt.


Și dacă tot suntem la King, nu uitați că pe 5 octombrie se lansează pe Netflix Mr. Harrigan’s Phone, bazat pe o nuvelă din recenta colecție If It Bleeds a lui King – la Nemira sub titlul Un strop de sânge:

Atunci când Craig, un tânăr care trăiește într-un orășel (Jaeden Martell) se împrietenește cu domnul Harrigan, un miliardar mai în vârstă și retras (Donald Sutherland), cei doi încep să formeze o legătură improbabilă datorită dragostei lor pentru cărți și lectură. Dar când domnul Harrigan moare, Craig descoperă că, în mod ciudat, e capabil să comunice cu prietenul său din mormânt prin intermediul iPhone-ului pe care i l-a făcut el cadou.

Serialul este regizat și scris de John Lee Hancock (Saving Mr. Banks) și produs de Ryan Murphy (American Horror Story), Jason Blum (The Black Phone) și Carla Hacken (Hell or High Water). Filmul îi are în distribuție pe Jaeden Martell (It: Chapter Two), Donald Sutherland (din multe), Joe Tippett (The Morning Show), Kirby Howell-Baptiste (The Sandman), Cyrus Arnold (The Exorcist), Colin O’Brien, Thomas Francis Murphy (The Walking Dead) și Peggy J. Scott (The Marvelous Mrs. Maisel).


surse: tor.com, variety, scifinow, wertzone, dazed, comicbook.

%d blogeri au apreciat: