Știri

Noutăți despre seriale fantasy (Witcher, LotR, Willow și… Alice)

Să începem cu ce ne interesează cel mai tare: când apare sezonul 3 din Witcher?

Din păcate, de abia în vara anului 2023 ne revedem cu Henry Cavill și compania, după cum au anunțat cei de la Netflix.

Hmmm…

Între timp, ne lansează serialul prequel The Witcher: Blood Origin (și cică lucrează și la un film de animație, și la un spinoff mai family-friendly, ce-o însemna și asta).

Blood Origin se lansează pe 25 decembrie anul acesta, iar acțiunea miniseriei (6 episoade) se desfășoară cu 1.200 de ani înainte de cea cunoscută de la Sapkowski, într-o lume încă dominată de elfi. Ne va prezenta prima apariție a unui vânător de monștri (witcher), dar și evenimentele care au dus la faimoasa „conjuncție a sferelor”, catastrofa după care au trecut în lume creaturile.

Laurence O’Fuarain  din Vikings și Game of Thrones va fi Fjall, născut într-un clan războinic dedicat protecției unui rege, acum rătăcitor prin lume după moartea iubitei sale. În căutarea liniștii sufletești, dar și a răzbunării, el ajunge să străbată un întreg continent învăluit de război și haos, alături de cei mai neașteptați aliați. Lui Fjall i se alătură Éile (Jodie Turner-Smith din Queen & Slim, Nightflyers), o luptătoare binecuvântată cu grația și vocea unei zeițe, motiv din care și-a părăsit poziția privilegiată de gardian al reginei sale și a ales viața nomadă de… bard. Din cauza nenorocirilor care se revarsă peste lume, este însă nevoită să se întoarcă la sabie; iar Michelle Yeoh va fi Scian, ultima din tribul ei și un spadasin expert.

(sincer mie trailerul nu prea îmi dă speranțe, dar o să vedem…)


Între timp, universul fantasy concurent de la Amazon Prime, cel creat prin serialul Rings of Power, este ajutat de extinderea producțiilor inspirate din LotR-ul lui Tolkien. Cu un film de animație de la New Line Cinema și Warner Bros Animation: The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Acesta se lansează în aprilie 2024 și urmează să exploreze povestea încă nespusă a fortăreței Helm’s Deep, urmărind viața legendarului rege al Rohanului, Helm Hammerhand. Acțiunea va avea loc cu 183 de ani înainte de evenimentele din Stăpânul Inelelor (The Lord of the Rings) și va fi povestită de Éowyn, narată chiar de vocea actriței care a jucat-o în trilogie, Miranda Otto.

Brian Cox (Succession) va împrumuta vocea sa distinctivă lui Helm Hammerhand, regele din Rohan. Li se alătură Gaia Wise în rolul Herei, fiica lui Helm, care ajută la apărarea poporului lor, Luke Pasqualino în rolul lui Wulf, liderul nemilos al Dunlendingilor, care caută să se răzbune pe Rohani pentru moartea tatălui său Freca (narat de Shaun Dooley), iar Laurence Ubong Williams în rolul lui Fréaláf Hildeson, nepotul lui Helm și succesorul la tronul Rohan. Philippa Boyens, care a făcut parte din echipa originală de scenariști a trilogiilor The Lord of the Rings și The Hobbit, va fi producător executiv.


Cei din generația mea, copii în anii 80-90, se vor bucura să afle că filmul dark fantasy Willow (din 1988), al lui George Lucas, va avea parte de propriul serial de televiziune. Willow urmează să fie lansat pe Disney+ pe 30 noiembrie 2022 și va avea 8 episoade.

Serialul Willow va avea loc la câțiva ani după filmul original, iar Warwick Davis, care a jucat în filmul din 1988, își va relua rolul lui Willow Ufgood, un fermier devenit vrăjitor și în serial. Joanne Whalley, care a jucat și ea în filmul original, se va întoarce în rolul Sorcha, acum regină.

Rezumatul oficial al serialului este următorul: „Povestea a început cu un magician aspirant dintr-un sat Nelwyn și o fetiță destinată să unească tărâmurile, care împreună au ajutat la distrugerea unei regine malefice și la alungarea forțelor întunericului. Acum, într-o lume magică în care înfloresc vrăjitori, troli și alte creaturi mitice, aventura continuă cu un grup improbabil de eroi pornit într-o misiune periculoasă – în locuri mult mai îndepărtate decât cele natale, unde trebuie să își înfrunte demonii interiori și să se unească pentru a-și salva lumea.”


Și acum o să trișez puțin față de titlul cu fantasy – deși nu neapărat, din moment ce misterele din prima serie nu-s explicate: eu le-am tradus ca SF, dar nu-i exclus să fie vorba de ceva demoni&shit 🙂

Dar merită trișat, pentru că Alice in Borderland, serialul japonez de pe Netflix, adaptat după manga scrisă și ilustrată de Haro Aso, e chiar bun. Și iată că, după ce primul sezon, din 2020, ne-a lăsat cu ochii în soare (cliffhanger se zice mai nou), în sfârșit apare sezonul 2!

Să fie primit-san.


surse: tor.com, digitalspy,hollywoodlife, (alt) tor.com

imaginea principală: Willow @Disney

%d blogeri au apreciat: