Știri

Ce seriale și filme SF se mai lansează anul acesta

Glitch Sezonul 1 – Netflix, 7 oct

Glitch spune povestea lui Hong Ji Hyo, care încearcă să dea de urma iubitului ei dispărut cu ajutorul membrilor unui club OZN. Scenaristul Jin Han-sae, care a entuziasmat publicul și criticii cu mult lăudatul serial Netflix „Extracurricular”, se reunește cu echipa sa de producție de la Studio 329 pentru „Glitch”. Stilul îndrăzneț de scriere și perspicacitatea ascuțită a lui Jin Han-sae au ținut telespectatorii surprinși în serialul său de debut. Acum, în „Glitch”, el dezvăluie o poveste intrigantă și intensă despre membrii unui club OZN care îi urmăresc pe cei care au dispărut într-un misterios fascicul de lumină. Căutarea lor specială, care pare absurdă pentru societatea în general, este povestită în cadrul unui thriller comic plin de suspans.

Avenue 5 Sezonul 2 – HBO, 10 oct

Avenue 5 este o comedie despre turismul spațial care se petrece 40 de ani în viitor, când sistemul solar este la îndemâna tuturor.

Slash/Back – cinema, 21 oct

Satul adormit Pangnirtung se trezește într-o zi obișnuită de vară. Fără școală, fără băieți mișto (ei bine… cu excepția unuia) și cu lumină solară 24 de ore din 24. Dar pentru Maika și prietenii ei, o vară obișnuită nu mai este de actualitate când descoperă că o invazie extraterestră le amenință orașul natal. Aceste adolescente au fost subestimate toată viața lor, dar, folosind arme improvizate și cunoștințele lor despre filmele de groază, le arată extratereștrilor că nu te pui cu fetele din Pang.

The Peripheral Sezonul 1 – Amazon, 21 oct

The Peripheral gravitează în jurul lui Flynne Fisher, o femeie dintr-o Americă a viitorului apropiat, în care tehnologia a început să modifice subtil societatea. Flynne descoperă o legătură ascunsă cu o realitate foarte diferită – și cu viitorul întunecat al propriei sale realități.

Tales of the Jedi Sezonul 1 – Disney+, 26 oct

Acesta prezintă scurtmetraje de animație care îi prezintă pe Jedi din epoca prequel.

Black Adam – cinema, 21 oct

Black Adam, un străvechi predecesor egiptean corupt al Căpitanului Marvel, a luptat până în timpurile moderne pentru a-l provoca pe Căpitanul Marvel și pe asociații săi din Familia Marvel. Dar el devine un antierou corupt care încearcă să-și „curețe numele”.

Star Trek: Prodigy Sezonul 1 (Partea 2) – Paramount, 27 oct

Star Trek: Prodigy urmărește un grup de adolescenți certați cu legea care descoperă o navă abandonată a Flotei Stelare și o folosesc pentru a căuta aventură, sens și salvare.

Something in the Dirt – cinema, 4 noi

Când vecinii John și Levi sunt martorii unor evenimente supranaturale în clădirea în care locuiesc în Los Angeles, ei își dau seama că documentarea paranormalului ar putea aduce faimă și avere în viețile lor prăpădite. O gaură de iepure din ce în ce mai adâncă și mai întunecată, prietenia lor se destramă pe măsură ce descoperă pericolele fenomenelor, ale orașului și ale fiecăruia dintre ei.

Avatar: The Way of Water – cinema, 16 dec

Plasat la mai bine de un deceniu după evenimentele din primul film, Avatar: Drumul apei începe să spună povestea familiei Sully, a problemelor care îi urmăresc, a eforturilor pe care le fac pentru a se menține în siguranță unii pe alții, a luptelor pe care le duc pentru a rămâne în viață și a tragediilor pe care le îndură.

Alice in Borderland Sezonul 2 – Netflix, 22 dec

Arisu – un tânăr lipsit de chef de muncă și obsedat de jocurile video – se trezește brusc într-o versiune ciudată și golită de conținut a orașului Tokyo, în care el și prietenii săi trebuie să se întreacă în jocuri periculoase pentru a supraviețui. În această lume ciudată, Arisu o întâlnește pe Usagi, o tânără care navighează singură prin jocuri. Împreună, ei pornesc să dezlege un mister după altul, în timp ce își riscă viețile și se confruntă cu ceea ce înseamnă să trăiești.

Doom Patrol Sezonul 4 – HBO Max, 2022

O reimaginare a unora dintre cei mai iubiți super-eroi proscriși din grupul DC: Robotman, Negative Man, Elasti-Woman și Crazy Jane, conduși de un om de știință nebun din zilele noastre, Dr. Niles Caulder (The Chief). Fiecare dintre membrii Patrulei Doom Patrol a suferit accidente oribile care le-au conferit abilități supraumane – dar i-au lăsat și cicatrici și desfigurați. Traumatizată și doborâtă, echipa și-a găsit un scop prin intermediul Șefului, care i-a adus împreună pentru a investiga cele mai ciudate fenomene existente – și pentru a proteja Pământul de ceea ce găsesc.

Invasion Sezonul 2 – Apple TV+, 2022

Pământul este vizitat de o specie extraterestră care amenință existența umanității. Evenimentele se desfășoară în timp real prin ochii a cinci oameni obișnuiți de pe tot globul, în timp ce aceștia se străduiesc să înțeleagă haosul care se dezlănțuie în jurul lor.

Foundation Sezonul 2 – Apple TV+, 2022

Fundația relatează saga de o mie de ani a Fundației, o bandă de exilați care descoperă că singura cale de a salva Imperiul Galactic de la distrugere este să îl sfideze.

Snowpiercer Sezonul 4 – TNT, 2022

Acțiunea are loc la șapte ani după ce lumea a devenit un pustiu înghețat, Snowpiercer se concentrează pe rămășițele umanității, care locuiesc într-un tren gigantic, aflat în permanentă mișcare, care se învârte în jurul globului. Lupta de clasă, nedreptatea socială și politica de supraviețuire sunt puse sub semnul întrebării în această fascinantă adaptare televizată.


Evident, e posibil (chiar garantat) să fi ratat câteva, dar poate vă sunt utile și acestea 🙂

Per total, mie sincer mi se pare cam săracă oferta…


surse: releases.com, movieinsider

imaginea reprezentativă: din Invasion

%d blogeri au apreciat: