Știri

CD Projekt Red anunță 5 (cinci!!) noi jocuri Witcher

Într-un raport nou pentru investitori, polonezii de la CD Projekt Red tocmai a anunțat că au în plan (și unele deja în lucru) nu mai puțin de 5 (cinci) noi jocuri în universul Witcher inspirat de cărțile dark/high fantasy ale lui lui Sapkowski.

Mai exact, 150 de persoane în cadrul CDPR lucrează deja de zor la Witcher 4 (nu se va numi astfel, dar să fim serioși, nimeni nu-i va spune altfel). Jocul reia firul narativ după evenimentele din Witcher 3: Wild Hunt și expansiunile sale și va fi tot un CRPG de mare amploare, de tip open-world, ca și 3-ul. Probabil că nu se va concentra pe Geralt ca personaj principal (pe baza declarațiilor anterioare, deși acum parcă se subînțelege că nu dispare chiar de tot) și va folosi motorul Unreal 5 Engine.

Va fi începutul unei întregi noi trilogii Witcher, deci deja e confirmat că vor exista și Witcher 5 și 6 (sau cum le-o zice la momentul lansării). Au precizat și planul de lansare: câte un joc la fiecare 3 ani, după primul, care va dezvolta tehnologia folosită și în următoarele (în total toate în 6 ani, ceea ce sună bine, dar gamerii știu cum e cu anii la lansările anunțate…).

(până atunci puteți să vă relaxați citind aici despre creaturile fantastice din universul Witcher)

În paralel lucrează la alt proiect, o „abordare inovatoare a universului Witcher, care spune o poveste de neuitat pentru fanii Witcher existenți și pentru publicul nou”. La acest joc solo și multiplayer lucrează însă 60 de oameni de la Molasses Flood, un studio american cu sediul în Boston pe care CDPR l-a achiziționat în urmă cu un an. Dezvoltatorul respectiv este cunoscut mai degrabă pentru jocurile lor de tip survival și de construcție de baze (base-building), ca The Flame in the Flood și Drake Hollow, ceea ce sugerează că acest joc nu va fi un RPG, ci un gen diferit, în cadrul aceleiași lumi (poate un castle-builder? despre Kaer Morhen?).

Pe deasupra, mai au în concepție un alt proiect: „un joc story-driven, single-player, open-world RPG, amplasat în universul Witcher.” Dar, se înțelege, nu chiar Witcher, ceea ce puțin confuz, dar nu sună rău – ba chiar entuziasmant! La el lucrează un studio 3rd-party condus de foști veterani ai jocului Witcher de la CDPR, deci e posibil să fie cel despre care vă spuneam aici? Vom vedea.

Pe lângă proiectele fantasy, CDPR mai lucrează la un joc sequel pentru Cyberpunk 2077 (joc full, nu expansion, că lucrează deja și la un expansion separat, Phantom Liberty), dar și la un misterios proiect cu nume de cod „Hadar,” care va un univers narativ cu totul nou (dar nu au spus nimic în plus, nici măcar dacă e SF sau fantasy).

În tweet-uri separate, CDPR a menționat, de asemenea, planurile de a introduce multiplayer „în majoritatea jocurilor noastre noi, pentru a îmbogăți experiența single-player”, precum și planuri de parteneriate pentru a lucra mai mult în domeniile mobil, TV și de film.

Repet: TV ȘI film.


surse: engadget, rockpapershotgun, wertzone

imaginea reprezentativă: poster Witcher 3 Wild Hunt, preluat de pe wallpaperup.com

%d blogeri au apreciat: