Știri

Franciza Batman se va extinde cu filme despre băieții răi

Știți deja că va exista un sequel la The Batman (cel cu Robert Pattison) și, probabil, ați aflat și că HBO face un serial despre Pinguin, cu Colin Farrel. Așa cum știți și că în ultimul film de cinema au apărut câțiva băieți răi, mai ales Riddler și mafiotul Carmine Falcone jucat de Turturro. Dar ce probabil nu știți e că la acest moment DC are planuri nu doar cu regizorul Matt Reeves (care probabil va tinde oricum spre trilogie, precum cea – incomparabil mai bună, zic eu – a lui Nolan), ci și cu James Gunn (regizor la The Suicide Squad și Guardians of the Galaxy) sau vedeta (era să zic actorul) Dwayne Johnson, cel mai recent anti-(super)erou în Black Adam, așa că derulează acum discuții cu Warner Bros pe mai multe proiecte.

Dwayne Johnson promovează activ ideea unui viitor film Black Adam versus Superman, unde să-l înfrunte pe Henry Cavill, iar despre Gunn încă nu se știe ce super-erou va aborda. Un nou film cu Superman e foarte probabil că vom revedea (Warner Bros chiar îl vor înapoi pe Cavill), dar nu e clar dacă va fi în combinație cu Black Adam sau un Man of Steel 2.

Revenind la universul Batman, deocamdată cel mai clar e tot Reeves, care a spus cu subiect și predicat faptul că vrea să filmeze câteva lung-metraje separate, cu o mai mare parte din galeria de villains, unii mai celebri, alți mai uitați de-a lungul timpului.

Cunoscutul Scarecrow a fost menționat, într-adevăr, dar și alți doi băieți răi: Clayface și Professor Pyg. Dacă vor mai fi și alții în afară de aceștia trei… probabil depinde de box-office.

Clayface a apărut pentru prima dată ca antagonist în Detective Comics #40 din 1940, iar din Batman: The Animated Series a ajuns în prezent cunoscut drept o creatură uriașă din noroi, care își schimbă forma și poate imita perfect pe oricine dorește. Altă versiune a a personajului, din Detective Comics #298, versiunea cu numele Matt Hagen, a devenit Clayface după ce a găsit o baltă radioactivă de protoplasmă într-o peșteră. Când descoperă că substanța misterioasă îi conferă abilități de schimbare a formei, dar că efectul este doar temporar, Hagen trebuie să se întoarcă frecvent la bazin pentru a-și menține puterile speciale.

Au mai fost văzute și alte versiuni ale lui Matt Hagen și întruchipări ale lui Clayface de-a lungul anilor, dar poate cea mai cunoscută reprezentare a personajului e cea din Batman: The Animated Series. Hagen este de data aceasta descris ca un actor a cărui față este desfigurată într-un accident de mașină. Dornic să își refacă aspectul, Hagen devine cobaiul unui om de afaceri corupt pentru a testa o „cremă de înfrumusețare” care îi dă posibilitatea de a-și modifica fața. Când Hagen devine dependent și încearcă să fure toată rezerva, niște gangsteri îl forțează să consume o întreagă cutie de cremă.

Pentru rol și-a exprimat deja interesul Dave Bautista, ceea ce nu sună rău…

Professor Pyg, apărut în Batman & Robin, era un chirurg nebun cu mască de porc, care efectua operații bizare pe victimele sale, transformându-le în „Dollotroni” fără minte, adesea în timp ce bolborosea nonsensuri tulburătoare și suprarealiste. Pyg a avut mai multe apariții în benzile desenate și a servit ca antagonist cheie în serialul animat Beware the Batman și în cel de-al patrulea sezon al serialului Gotham, precum și în jocul video Batman: Arkham Knight.

Pe de altă parte, WB au confirmat că vor face și un Joker 2, o veste excelentă după capodopera cu Joaquin Phoenix și Robert de Niro (și se lucrează, printre altele, și la scenariul pentru Wonder Woman 3 și un sequel Flash).


surse: hollywoodreporter, denofgeek, movieweb

%d blogeri au apreciat: