Știri

Blade se întoarce (dar în MCU)

Încă din 2004, când a ieșit ultimul Blade cu Wesley Snipes (Blade: Trinity), fanii durului vânător de vampiri îi așteptăm cu nerăbdare revenirea (parcă încă și mai mult după valul de Amurg-uri&Co, sincer, drept rezistență simbolică). Firește, aceasta nu a avut cum să se producă în formatul original (Snipes a mers la pușcărie), iar proiectul a tot avut ghinion și fără el, pierzându-și ba regizorul, ba scenariștii, ba interesul producătorilor.

Totuși, lucrurile par să înceapă să se așeze. Actorul principal este ferm stabilit în persoana lui Mahershala Ali (o alegere bună din punct de vedere al continuității ca aspect fizic).

La scenariști a fost întâi anunțată Stacy Osei-Kuffour (Watchmen), apoi s-a renunțat la ea și a fost anunțat Beau DeMayo de la Witcher, apoi s-a renunțat și la el (sincer, la ambii aș zice „nicio pierdere”) și mai nou a fost stabilit ca scenarist final Michael Starrbury, laureat Emmy pentru  When They See Us (ceea ce nu știu dacă e veste bună), dar care a precizat deja că filmul va fi mult mai dark decât MCU în general (ceea ce, da, sună bine).

Iar acum, după retragerea regizorului inițial, Bassam Tariq (care sincer vorbind nu are vreun film mai cunoscut), s-a anunțat că filmul va fi până la urmă realizat de Yann Demange, de la Lovecraft Country (serialul HBO), deci parcă o experiență (măcar la aspect vizual) mai potrivită pentru un film cu vampiri deloc simpatici. Între timp, Demange lucrează și la un serial HBO inspirat din filmul Scanners al lui Cronenberg, deci pare și el să acumuleze experiențe dark – o premisă bună pentru noul Blade.

În timpul prezentării de la Comic-Con din acest an, în iulie, președintele Marvel Studios, Kevin Feige, a anunțat că Blade va completa faza a cincea a Marvel, Deadpool 3 urmând să debuteze în 8 noiembrie 2024, iar faza a șasea va începe cu Fantastic Four în 2025.

Filmul Blade de la Marvel urmează francizei New Line CInema, care a fost lansată în 1998 cu Wesley Snipes în rolul titularului spadasin și pe jumătate vampir. Trilogia cinematografică este considerată drept punctul de lansare al actualei epoci de aur a cinematografiei cu supereroi, filmele inițiale, toate scrise de David S. Goyer, având încasări de aproximativ 418 milioane de dolari până în 2004.

Filmul se va lansa de abia în septembrie 2024, data anunțată anterior (luna aceasta, noiembrie 2023) evident nemaifiind valabilă, deci noi mai avem de așteptat, iar ei au timp destul să facă o treabă bună cu revenirea celui mai întunecat (era să zic negru) vânător de vampiri. Bine, între timp proiectul a ajuns unul Disney, deci nu știu ce să zic…


surse: Variety, tor.com

%d blogeri au apreciat: