Știri

Avatar 2: data lansării, poveste și distribuție

Avatarul lui James Cameron a petrecut 15 ani în dezvoltare înainte de premiera filmului în 2009, iar fanii au așteptat aproape la fel de mult timp pentru continuarea sa: 13 ani. Iată însă că, după multe amânări, vine și momentul lansării.

Să nu uităm că producția noilor filme Avatar a costat 1 miliard de dolari, ceea ce a făcut-o „cea mai scumpă filmare de acest gen” din istorie. Cu succese precum Titanic, Terminator 2 și Aliens la activ, este posibil ca saga lui Cameron să merite la bani. Regizorul ar fi spus că ar avea nevoie să facă 2 miliarde de dolari în box office-ul global, doar pentru a ajunge la profit…

Data lansării

Avatar 2 va avea premiera pe 16 decembrie 2022. Săptămâna aceasta (pe 21 noiembrie) a și fost lansat al doilea trailer:

Acesta este rezultatul unui lung șir de amânări, în care filmul a avut date de lansare aunțate pentru decembrie 2018, decembrie 2020 și decembrie 2021.

Cu ce va fi (povestea)

Am primit un sinopsis oficial al filmului Avatar 2 odată cu trailerul: „Plasat la mai mult de un deceniu după evenimentele din primul film, Avatar: Calea apei începe să spună povestea familiei Sully (Jake, Neytiri și copiii lor), a problemelor care îi urmăresc, a eforturilor pe care le fac pentru a se menține în siguranță, a luptelor pe care le duc pentru a rămâne în viață și a tragediilor pe care le îndură.”

Avatar (1) a prezentat publicului planeta Pandora, unde locuiesc un grup de creaturi foarte evoluate numite Na’vi, precum și hibrizi om/Na’vi numiți Avatari. Pentru a naviga fără probleme pe Pandora și în mediul său otrăvitor, Avatarii trebuie să se conecteze cu creierele umane. Filmul din 2009 l-a urmărit pe Jake, un om care își recapătă abilitatea de a se mișca liber prin intermediul unui Avatar conectat, în timp ce întâlnește și se îndrăgostește de o femeie Na’vi pe nume Neytiri. Dar, pe măsură ce ei se apropie, Jake se vede nevoit să lupte pentru soarta Pandorei.

Filmul inaugural s-a încheiat cu Jake hotărând să devină permanent un Avatar și să continue să-și construiască viața alături de Neytiri. Plasat la mai mult de un deceniu după evenimentele din prequel-ul său, Avatar 2 o să vadă cuplul construindu-și o familie completă cu trei copii: „primul născut Neteyam, al doilea născut, fiul Lo’ak, și cea mai tânără dintre cei doi, fiica Tuktirey”.

Producătorul John Landau a mai adăugat: „Aceasta este povestea familiei Sully și a ceea ce face o persoană pentru a-și păstra familia unită. Jake și Neytiri au o familie în acest film, sunt forțați să își părăsească locuința, pleacă și explorează diferitele regiuni ale Pandorei, inclusiv petrecând destul de mult timp pe apă, în jurul apei, sub apă.”

Fiecare film din serie este conceput pentru a fi de sine stătător.

Distribuția

Sam Worthington (Sully) și Zoe Saldana (Neytiri) au fost confirmați că își vor relua rolurile respective, conform IMDb. În completarea membrilor familiei lor se află CCH Pounder în rolul mamei lui Neytiri și liderul spiritual Omaticaya Mo’at, Jamie Flatters în rolul lui Neteyam, Britain Dalton în rolul lui Lo’ak și Trinity Bliss în rolul lui Tuktirey.

Restul distribuției Na’vi îi include pe Cliff Curtis în rolul liderului Metkayina, Tonowari, Bailey Bass în rolul scufundătorului liber Metkayina Tsireya, Filip Geljo în rolul vânătorului Metkayina Aonung și Duane Evans Jr. în rolul colegului de vânătoare Metkayina Rotxo.

Kate Winslet, care se reîntâlnește cu Cameron la Avatar 2 pentru prima dată de la Titanic, va juca rolul altei scufundătoare libere Metkayina, pe nume Ronal.

Personajele umane din Avatar 2 sunt Giovanni Ribisi în rolul lui Parker Selfridge, administratorul corporației RDA, Joel David Moore în rolul fostului angajat al programului Avatar, Dr. Norm Spellman, Dileep Rao în rolul cercetătorului anti-RDA, Dr. Max Patel, și Jack Champion în rolul lui Javier „Spider” Socorro, adolescent din Hell’s Gate și adoptat de familia Sully. Edie Falco se alătură, de asemenea, distribuției în rolul comandantului RDA, generalul Ardmore, la fel ca Brendan Cowell în rolul vânătorului privat căpitanul Mick Scoresby, Michelle Yeoh în rolul Dr. Karina Mogue și Jemaine Clement în rolul biologului marin Dr. Ian Garvin.

În ciuda faptului că personajele lor au murit în primul film, Matt Gerald își va relua rolul caporalului mercenar Lyle Wainfleet, iar Stephen Lang îl va întruchipa din nou pe liderul RDA, colonelul Miles Quaritch. Sigourney Weaver a declarat că va apărea, de asemenea, în continuarea filmului, dar ca un alt personaj decât Dr. Grace Augustine.

În ceea ce privește personajele în mare parte necunoscute, Oona Chaplin (Game of Thrones) a fost anunțată că o va interpreta pe Varang, „un personaj central puternic și vibrant care se întinde pe întreaga saga a secvențelor”, în timp ce CJ Jones (Coda) și Vin Diesel, care se va reîntâlni cu Zaldaña, colega sa din Gardienii Galaxiei, sunt confirmați să apară în roluri nedezvăluite.

Lista distribuției pare să fie în continuă creștere și, din moment ce Avatar 2 și Avatar 3 au fost filmate împreună, vă puteți aștepta ca mulți dintre ei să apară pe parcursul seriei.


surse: digitalfix, bustle

%d blogeri au apreciat: