Știri

Apple+ va face un serial Neuromantul

După serialele (mai degrabă light) SF Severance și For All Mankind, Apple a decis să continue concurența pe nișă cu Prime (care stă destul de bine, cu serii de calitate precum Outer Range, Tales from the Loop, Peripheral) și să facă o adaptare TV a celebrului roman „tată” al genului cyberpunk, Neuromantul de William Gibson (fun fact: și Peripheral e tot după Gibson).

Apărută în 1984, Neuromantul lui Gibson este considerată una dintre operele de pionierat ale genului cyberpunk, alături de Visează androizii oi electrice? de Philip K. Dick.

Romanul spune povestea complexă a lui Case, un „cowboy de consolă” (un hacker ghinionist și dependent de droguri, care trăiește într-o Japonie futuristă) a cărui carieră infracțională profitabilă este întreruptă după ce un jaf ratat l-a lăsat cu sistemul nervos afectat, făcându-l incapabil să se mai conecteze la spațiul cibernetic. În cele din urmă, Case este găsit de Molly, o mercenară îmbunătățită cibernetic, și de misteriosul Armitage, care se oferă să îi redea lui Case abilitățile de hacker cu o condiție: să li se alăture într-un jaf legat de o inteligență artificială extrem de puternică.

Cartea conține una dintre primele reprezentări ale spațiului cibernetic în science-fiction, iar Gibson însuși a inventat termenul de ” ciberspațiu” într-o altă povestire anterioară.

Cartea îl urmărește pe Henry Dorsett Case ca personaj principal, iar Apple a găsit deja actorul pentru acest rol: Miles Teller (Top Gun: Maverick, Fantastic Four).  Actrițele care le vor interpreta pe mercenara Molly Millions (un fel de Trinity din Matrix), precum și pe iubita lui Case, Linda Lee, nu au fost încă anunțate, dar au fost anunțați Graham Roland (Lost, Jack Ryan) drept scenarist și producător, respectiv J.D. Dillard (Devotion) drept regizor.

Autorul, William Gibson, va fi și el producător executiv.

Teller are oarecare experiență în domeniul science-fiction, apărând în seria de filme Divergent, în rebootul filmului Fantastic Four și în recentul Spiderhead, adaptat după o nuvelă de George Saunders.

Miles Teller

Neuromantul va avea un singur sezon, dar, în cazul în care acesta va avea succes, mai sunt încă două cărți din trilogia lui Gibson, Contele Zero și Conexiunea Mona Lisa (toate 3 la Paladin, aici) – și se pare că Apple chiar le au în calcul, din moment ce pentru rolurile feminine de mai sus caută actrițe ”for a recurring role” (adică pe termen mai lung).

Producția primei serii ar urma să înceapă în vara anului 2023.

În 2017 a existat un zvon în legătură cu faptul că regizorul Deadpool, Tim Miller, ar urma să facă un film Neuromancer, dar de atunci au mai fost lansate prea puține informații despre acest proiect. Dacă acest serial Apple TV+ merge mai departe, nu se știe cum ar putea afecta filmul propus.

artă de Nathan Anderson @ Behance (click pe imagini pentru mărire)


surse: illuminerdi, winteriscoming, cbr.

%d blogeri au apreciat: