Știri

Se adaptează ca serial Turnul Întunecat al lui King

Se pare că după o adaptare cinematografică dezastruoasă (păcat de Idris Elba), celebra serie dark fantasy/ western Turnul întunecat a Regelui horror (în română la Nemira, aici) va primi o ecranizare mai potrivită.

Un serial de la un specialist în horror, Mike Flanagan, care a realizat The Haunting of Hill House și Midnight Mass pentru Netflix și a adaptat deja alte două cărți de King, Doctor Sleep (2019) și Gerald’s Game (2017). Și care tocmai a cumpărat drepturile pentru serieo să facă un serial de minim 5 serii. Se pare că Amazon a mai avut o tentativă de adaptare, cu altă echipă, dar nu i-a impresionat – însă după serialul LotR li s-a deschis apetitul pentru proiecte cu investiții foarte mari și țin neapărat să se extindă și pe nișa dark.

Imediat ce au terminat de filmat The Fall of the House of Usher, Flanagan și partenerul său de afaceri Trevor Macy au plecat de Netflix, nemulțumiți de noua politică editorială și de faptul că le-au anulat The Midnight Club. La Amazon au evitat să spună exact ce alte proiecte vor mai face, deși au precizat că au câteva concret în vizor, că vor să treacă (și) pe SF după King și că la toate serialele va fi vorba de adaptări de romane.

ediția Nemira

Episodul pilot e deja scris ca scenariu și, după ce declară Flanagan, au planificat detaliat și tot ce va fi în prima serie (și mai general pentru celelalte). Flanagan povestește că i-a trimis scenariul pilot direct lui King și acesta a fost atât de încântat încât el i-a oferit drepturile (și se va implica în proiect).

Dacă serialul va avea suficient succes, Flanagan vrea să facă și cel puțin 2 filme de cinema cu Turnul Întunecat.

Încheiem cu un citat din Flanagan despre cum va începe vizual serialul:

„Prima scenă va fi un ecran negru, iar cuvintele „Omul în negru a fugit în deșert, iar pistolarul l-a urmat” ar apărea în tăcere, s-ar auzi vântul și, treptat, am ajunge la un peisaj în genul Lawrence al Arabiei, cu o siluetă în depărtare, care își croiește drum prin câmpia dură.”


surse: tor.com, deadline, cinemablend

%d blogeri au apreciat: