Știri

29 de filme și seriale SF&Fantasy care apar în primul trimestru din 2023

Ia să vedem cam la ce am putea să ne uităm la început de 2023…


SF


Quantum Leap Sezonul 1 (Partea 2)
SERIAL TV
NBC. 3 ianuarie
Au trecut 30 de ani de când Dr. Sam Beckett a intrat în acceleratorul Quantum Leap și a dispărut. Acum, o nouă echipă a fost adunată pentru a relua proiectul în speranța de a înțelege misterele din spatele mașinăriei și a omului care a creat-o.

Star Wars: The Bad Batch Sezonul 2
SERIAL TV
Disney+. 4 ianuarie
Serialul urmărește clonele de elită și experimentale din Lotul Defect (introduse pentru prima dată în „Războiul clonelor”) în timp ce își găsesc drumul într-o galaxie în schimbare rapidă, imediat după Războiul Clonelor. Membrii Bad Batch – o echipă unică de clone care diferă genetic de frații lor din Armata Clonelor – posedă fiecare o abilitate excepțională singulară care îi face să fie soldați extraordinar de eficienți și un echipaj formidabil. În epoca de după Războiul Clonelor, ei vor întreprinde misiuni îndrăznețe de mercenariat în timp ce se luptă să rămână pe linia de plutire și să își găsească un nou scop.

The Last of Us Sezonul 1
SERIAL TV
HBO. 16 ianuarie
Bazat pe jocul video „The Last of Us”, foarte apreciat de critici, dezvoltat de Naughty Dog exclusiv pentru platformele PlayStation, povestea are loc la douăzeci de ani după ce civilizația modernă a fost distrusă. Joel, un supraviețuitor călit, este angajat să o scoată clandestin pe Ellie, o fată de 14 ani, dintr-o zonă de carantină opresivă. Ceea ce începe ca o sarcină banală devine în curând o călătorie brutală și sfâșietoare, în timp ce amândoi trebuie să traverseze SUA și să depindă unul de celălalt pentru a supraviețui.

The Tomorrow Job
FILM. 17 ianuarie

Lee (Grant Schumacher) și echipa sa de hoți experți folosesc un drog de călătorie în timp pentru a face schimb de locuri cu cei din viitor și a comite jafuri. Pentru a opera eficient și în siguranță, echipa are un set strict de reguli pentru a asigura un impact temporal limitat. Atunci când sunt întrerupți în timpul unei misiuni, Lee și echipa trebuie să își repare greșelile din trecut pentru a preveni consecințele dezastruoase și a-și salva viitorul.

Kids vs. Aliens
FILM. 20 ianuarie
Tot ce își dorește Gary este să facă filme reușite de amatori, cu cei mai buni prieteni ai săi. Tot ce vrea sora lui mai mare, Samantha, este să stea cu copiii șmecheri. Când părinții lor pleacă din oraș într-un weekend de Halloween, o petrecere de adolescenți se transformă în teroare atunci când extratereștrii atacă, forțându-i pe frați să se unească pentru a supraviețui nopții.

Infinity Pool
FILM. 27 ianuarie
În timp ce se află într-o stațiune izolată pe o insulă, James (Alexander Skarsgård) și Em (Cleopatra Coleman) se bucură de o vacanță perfectă, cu plaje imaculate, personal excepțional și plajă. Dar, ghidați de seducătoarea și misterioasa Gabi (Mia Goth), ei se aventurează în afara incintei stațiunii și se trezesc într-o cultură plină de violență, hedonism și orori de nedescris. Un accident tragic îi pune în fața unei politici de toleranță zero față de infracțiuni: fie vei fi executat, fie, dacă ești suficient de bogat încât să ți-o permiți, poți să te privești murind în schimb.

NieR: Automata Ver 1.1a Sezonul 1
SERIAL TV
Crunchyroll. ianuarie 2023
Adaptare de animație a jocului NieR: Automata, despre un război de lungă durată pe Pământul post-apocaliptic între androizi și mașini.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

FILM. 17 februarie
Scott Lang și Hope Van Dyne, împreună cu Hank Pym și Janet Van Dyne, explorează Tărâmul Cuantic, unde interacționează cu multe creaturi ciudate și pornesc într-o aventură epică ce depășește limitele a ceea ce credeau că este posibil.

The Ark Sezonul 1
SERIAL TV
SyFy. februarie 2023
The Ark are loc 100 de ani în viitor, când misiunile de colonizare planetară au început ca o necesitate pentru a ajuta la asigurarea supraviețuirii rasei umane. Prima dintre aceste misiuni pe o navă spațială cunoscută sub numele de Ark One se confruntă cu un eveniment catastrofal care provoacă distrugeri masive și pierderi de vieți omenești. Cu mai mult de un an înainte de a ajunge pe planeta țintă, cu o lipsă de provizii vitale și cu pierderea conducerii, echipajul rămas trebuie să devină cele mai bune versiuni ale lor pentru a rămâne pe curs și a supraviețui.

The Mandalorian Sezonul 3
SERIAL TV
Disney+. 1 martie
După poveștile lui Jango și Boba Fett, un alt războinic apare în universul Star Wars. The Mandalorian este plasat după căderea Imperiului și înainte de apariția Primului Ordin. Urmărim peripețiile unui pistolar singuratic în zonele îndepărtate ale galaxiei, departe de autoritatea Noii Republici.

65
FILM. 17 martie
După o prăbușire catastrofală pe o planetă necunoscută, pilotul Mills (Adam Driver) descoperă rapid că este de fapt eșuat pe Pământ… în urmă cu 65 de milioane de ani. Acum, cu o singură șansă de salvare, Mills și singurul alt supraviețuitor, Koa (Ariana Greenblatt), trebuie să-și croiască drum pe un teren necunoscut, plin de creaturi preistorice periculoase, într-o luptă epică pentru a supraviețui.

Smoking Causes Coughing

FILM. 31 martie
Prezintă aventurile unei echipe de cinci supereroi cunoscuți sub numele de Forța Tutunului – Benzen, Nicotină, Metanol, Mercur și Amoniac. După o bătălie devastatoare împotriva unei diabolice broaște țestoase gigantice, Forța Tutunului este trimisă într-o retragere obligatorie de o săptămână pentru a-și întări coeziunea de grup în declin. În cele din urmă, misiunea lor se duce de râpă când Lézardin, Împăratul Răului, decide să anihileze planeta Pământ.

What If…? Sezonul 2
SERIAL TV
Disney+. trimestrul I 2023
Bazat pe linia de benzi desenate Marvel cu același nume, serialul de animație examinează linii temporale alternative trăsnite, bazate pe întrebări de tipul „ce-ar fi dacă?”.

From Sezonul 2
SERIAL TV
Epix. trimestrul I 2023
From deslușește misterul unui oraș de coșmar din mijlocul Americii care îi prinde în capcană pe toți cei care intră. În timp ce locuitorii reticenți se luptă pentru a păstra un sentiment de normalitate și caută o cale de ieșire, ei trebuie să supraviețuiască și amenințărilor pădurii din jur – inclusiv creaturilor terifiante care ies la iveală când soarele apune.

Resident Alien Sezonul 3
SERIAL TV
SyFy. trimestrul I 2023
Resident Alien este o poveste întunecată, complicată și amuzantă care urmărește un extraterestru prăbușit pe Terra, pe nume Harry, care, după ce preia identitatea unui doctor dintr-un orășel din Colorado, începe încet-încet să se lupte cu dilema morală a misiunii sale secrete pe Pământ – punându-și în cele din urmă întrebarea: „Merită ființele umane să fie salvate?”.

Halo Sezonul 2
SERIAL TV
Paramount+. trimestrul I 2023
Halo este un serial live-action plasat în universul francizei Halo, care dramatizează un conflict epic din secolul 26 între umanitate și o amenințare extraterestră cunoscută sub numele de Covenant.


Fantasy


Fantasy Island Sezonul 2
SERIAL TV
FOX. 2 ianuarie
Un serial dramatic modern, FANTASY ISLAND are loc într-o stațiune de lux, unde literalmente orice fantezie solicitată de oaspeți este îndeplinită, deși rareori se întâmplă ca acestea să se dovedească a fi așa cum se așteaptă ei. Aprofundând întrebările „ce-ar fi fost dacă” – atât cele mari, cât și cele mici – care ne țin treji noaptea, fiecare episod va spune povești emoționante și provocatoare despre oameni care sosesc cu vise și dorințe și pleacă iluminați și transformați prin realismul magic al Fantasy Island.

Anne Rice’s Mayfair Witches Sezonul 1
SERIAL TV
AMC+. 8 ianuarie
Vrăjitoarele din Mayfair se concentrează pe o tânără neurochirurg intuitivă care descoperă că este moștenitoarea improbabilă a unei familii de vrăjitoare. În timp ce se luptă cu puterile ei nou descoperite, trebuie să se confrunte cu o prezență sinistră care îi bântuie familia de generații întregi.

Shahmaran Sezonul 1
SERIAL TV
Netflix. 20 ianuarie
Mergând la Adana ca lector, Sahsu este hotărâtă să îl înfrunte pe bunicul ei, care i-a părăsit mama cu ani în urmă. În această călătorie, ea se trezește în mijlocul unei comunități neobișnuite și misterioase, numită Mar, care descinde din Shahmaran. Crezând în legenda lui Shahmaran, unul dintre cele mai mari simboluri ale iubirii și înțelepciunii, rasa Mar așteaptă împlinirea profeției istorice odată cu sosirea lui Șahsu. Nimic nu va mai fi la fel atunci când calea lui Șahsu se va intersecta cu cea a lui Maran.

The Legend of Vox Machina Sezonul 2
SERIAL TV
Amazon. 20 ianuarie
Legenda lui Vox Machina este un serial animat de aventură pentru adulți care îi urmărește pe Vox Machina, o bandă de inadaptați cu o pasiune pentru băutură și bătaie. Într-o încercare disperată de a-și achita nota de plată din ce în ce mai mare de la cârciumă, acești eroi improbabili sfârșesc într-o misiune de salvare a regatului Exandria de forțele magice întunecate. De la un necromant sinistru până la un blestem puternic, grupul se confruntă cu o varietate de obstacole care nu numai că le testează abilitățile, dar și puterea legăturii lor.

Blaze
FILM. 20 ianuarie
După ce a fost martoră din greșeală la o crimă violentă, o tânără fată rămâne catatonică din cauza șocului și se străduiește să înțeleagă ce a văzut, găsind în cele din urmă reînnoirea în lumea inestimabilă a propriei imaginații.

New Gods: Yang Jian
FILM. 20 ianuarie
La treisprezece ani după ce Yang Jian (cunoscut de unii sub numele de Erlang Shen) și-a întemnițat sora sub un munte, zeul cândva puternic se descurcă acum ca vânător de recompense fără bani. Când o femeie misterioasă îl angajează pentru o nouă slujbă, Yang Jian se trezește în curând urmărind o figură familiară. El trebuie să-l oprească pe Chenxiang, nepotul său pierdut de mult timp, care este în căutarea felinarului magic de lotus care o va elibera pe mama sa, chiar dacă acest lucru va aduce o catastrofă. În timp ce Yang Jian se confruntă cu acțiunile din trecutul său, el trebuie să înfrunte o serie de justițiari periculoși care caută aceeași comoară cu puterea de a modifica echilibrul lumilor lor.

Teen Wolf
FILM
Paramount+. 26 ianuarie
O lună plină răsare în Beacon Hills și, odată cu ea, apare un rău terifiant. Lupii urlă din nou, invocând întoarcerea tuturor metamorfilor din noapte. Dar numai un vârcolac precum Scott McCall, care nu mai este adolescent, dar este încă un Alpha, poate aduna atât noi aliați, cât și să reunească prieteni de încredere pentru a lupta împotriva a ceea ce ar putea fi cel mai puternic și mai mortal inamic cu care s-au confruntat vreodată.

Record of Ragnarok Sezonul 2
SERIAL TV
Netflix. 26 ianuarie
Record of Ragnarok este povestea a 13 zei adunați din întreaga lume și a 13 dintre cei mai remarcabili oameni de pe glob, care se luptă în bătălii individuale pentru a decide soarta omenirii.

Wolf Pack Sezonul 1
SERIAL TV
Paramount+. 26 ianuarie
Bazat pe seria de cărți scrisă de Edo Van Belkom, WOLF PACK urmărește un băiat și o fată adolescenți ale căror vieți se schimbă pentru totdeauna atunci când un incendiu de vegetație din California trezește o creatură supranaturală terifiantă și o determină să atace un blocaj de trafic pe autostradă, sub dealurile în flăcări. Răniți în haos, băiatul și fata sunt atrași în mod inexplicabil unul de celălalt și de alți doi adolescenți care au fost adoptați cu șaisprezece ani mai devreme de un pădurar după un alt incendiu misterios. Pe măsură ce răsare luna plină, toți cei patru adolescenți se reunesc pentru a desluși secretul care îi leagă – mușcătura și sângele unui vârcolac.

Carnival Row Sezonul 2
SERIAL TV
Amazon. 17 februarie
Carnival Row este un fantasy-noir plasat într-un oraș neo-victorian. Creaturi mitice care fug din patria lor sfâșiată de război s-au adunat în oraș, iar tensiunile se încing între cetățeni și populația imigrantă în creștere. Urmărim investigația unui șir de crime nerezolvate, care afectează pacea nesigură care încă mai persistă.

Shadow and Bone Sezonul 2
SERIAL TV
Netflix. 16 martie
Într-o lume ruptă în două de o barieră masivă de întuneric perpetuu, unde creaturi nenaturale se înfruptă din carnea umană, o tânără soldat descoperă o putere care ar putea în sfârșit să-i unească țara. Dar, în timp ce se străduiește să își perfecționeze puterea, forțe periculoase complotează împotriva ei. Tâlhari, hoți, asasini și sfinți sunt acum în război, iar pentru a supraviețui va fi nevoie de mai mult decât de magie.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

FILM. 31 martie
Un hoț fermecător și o trupă de aventurieri improbabili întreprind un jaf epic pentru a recupera o relicvă pierdută, dar lucrurile merg periculos de prost atunci când dau nas în nas cu cine nu trebuie. Dungeons & Dragons: Onoare printre hoți, de la Paramount, aduce pe marele ecran lumea bogată și spiritul jucăuș al legendarului joc de rol într-o aventură hilară și plină de acțiune.

Wolf Like Me Sezonul 2
SERIAL TV
Peacock. trimestrul I 2023
În Wolf Like Me, fiecare își aduce propriul set de bagaje într-o nouă relație. Gary și Mary nu sunt diferiți. Gary este o epavă emoțională și se străduiește să o întrețină pe fiica sa după moartea soției lui. Mary are un secret pe care nu se poate hotărî să-l împărtășească cu nimeni. Universul i-a adus pe acești doi împreună cu un motiv, ei trebuie doar să continue să urmeze semnele.


%d blogeri au apreciat: