Știri

Confirmat: D&D se adaptează și ca serial(e)

Știți probabil deja că anul acesta (din 31 martie) vom putea viziona în cinematografe un film din universul fantasy de gaming Dungeons&Dragons – după cum vă povesteam și pe blog. Tot aici vă anunțam și despre zvonurile (aici și apoi aici) că s-ar face și un serial, proiect separat de lung-metrajul cu Chris Pine (care, apropo, din trailer pare destul de promițător – în sensul light, amuzant).

trailerul la film (nu la serial)

Într-adevăr, Paramount tocmai a confirmat că a aprobat producerea unui serial de 8 episoade pentru canalul lor de streaming (Paramount+), de către Rawson Marshall Thurber.

Thurber este mai bine cunoscut pentru comedii, fiind regizorul și scenaristul filmelor Dodgeball (2004), Central Intelligence (2016) și Red Notice (2021). Red Notice a fost la acel moment cel mai vizionat film original al Netflix, iar Thurber dezvoltă în prezent două continuări ale acestui film. De asemenea, se ocupă de un lungmetraj live-action Voltron pentru Amazon.

Acest proiect de televiziune D&D nu are legătură directă narativ cu Honour Among Thieves, lungmetrajul cu Chris Pine, și nici cu proiectul TV care este condus de Derek Kolstadt, scenaristul de la John Wick. Acum s-a clarificat că acela va fi alt serial (tot la Paramount, cred) și se pare că ne va spune povestea personajului celebru (pentru cititorii în engleză) Drizzt Do’Urden din seria scrisă de R.A. Salvatore.

Despre ce va fi acesta, primul, cel de 8 episoade? Încă nu mi-e clar, sincer…

Când se va lansa? Nici atât 🙂

(Drizzt și Guenhwyvar – artă de Tyler Jacobson)

Lansat în 1974, RPG-ul (joc de societate / tabletop) despre elfi, orci și alte sute de creaturi fantastice a câștigat o popularitate masivă în anii 80. Faima i s-a revitalizat în ultimii ani și, de fapt, chiar a crescut în timpul pandemiei și a găsit o nouă generație de fani, datorită livestreaming-urilor dedicate de pe Twitch și YouTube. În 2020, CEO-ul Hasbro, Brian Goldner, declara că vânzările au crescut cu 20% față de 2019. 

Jocul D&D de la Wizards of the Coast (supravegheat de un Dungeon Master și folosind un celebru zar cu mai multe fețe), a adunat peste 50 de milioane de jucători (unii tabletop, alții pe calculator) încă de la începuturile sale , ceea ce face să nu fie deloc surprinzător faptul că cei de la eOne au în plan un întreg univers cinematografic Dungeons & Dragons: serialul va fi nava-amiral, dar se vor construi și alte proiecte în lumea respectivă.

Adaptarea Dungeons & Dragons pentru televiziune a fost „un obiectiv important” pentru eOne în urma achiziției companiei de către Hasbro (cu 4 miliarde de dolari în 2019), a declarat în noiembrie 2022 Michael Lombardo, președintele Global Television al eOne: „Nu vrem să fie doar un singur proiect, așa că o să construim și dezvoltăm o abordare multiplă pentru televiziune, o serie de proiecte cu scenariu și fără scenariu, și sperăm să scoatem acest lucru pe piață la începutul anului viitor”.

Și se vede că vorbea serios: eOne este studioul principal al serialului tocmai aprobat și tot ei au colaborat cu Paramount Pictures și la realizarea lungmetrajului Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

imagine din Dungeons and Dragons: Wrath of Ashardalon (de pe emag)

surse: polygon, hollywoodreporter, wertzone, deadline

%d blogeri au apreciat: