Știri

Ce știm despre Mandalorian Sezonul 3

„Aventurile Mandalorianului prin galaxia Star Wars continuă. Cândva un vânător de recompense singuratic, Din Djarin s-a reunit cu Grogu. Între timp, Noua Republică se străduiește să îndepărteze galaxia de istoria sa întunecată. Mandalorianul se va intersecta cu vechi aliați și își va face noi dușmani în timp ce își continuă călătoria împreună cu Grogu.”

Încet, dar sigur, franciza Războiul Stelelor revine în mod surprinzător pe Disney+. După ce ultimele filme și Cartea lui Boba Fett – ca să nu mai vorbim de Obi-Wan Kenobi – au cam eșuat în a se ridica la nivelul așteptărilor fanilor, seriale precum Andor reaprind scânteia de care franciza avea atât de multă nevoie.

Plasat la cinci ani după evenimentele din filmul Star Wars The Return of the Jedi, serialul The Mandalorian (realizat de Jon Favreau) a creat o lume perfectă pentru Mandalorian, alias Din Djarin, alias Mando (jucat de Pedro Pascal), un vânător de recompense singuratic, însărcinat cu recuperarea lui Grogu, cunoscut mai ales drept Baby Yoda, a primit recenzii entuziaste din partea criticilor și a câștigat numeroase premii, iar Baby Yoda a devenit un simbol.

Și curând se întoarce pe Disney+!

DATA LANSĂRII

1 martie 2023.

TRAILER?

Da:

DISTRIBUȚIA

În ciuda programului aglomerat al lui Pedro Pascal – pe 16 ianuarie iese pe HBO horror-SF-ul Last of Us cu el în rol principal – personajul Din Djarin (și actorul) revin. Se pare că unele scene unde e mascat au fost jucate de dubluri cât filma la HBO și ulterior a înregistrat el dialogurile – dar nu ne supărăm…

Știm însă un membru al distribuției care nu se va întoarce, și anume Gina Carano, alias Cara Dune. Declarația oficială a Lucasfilm precizează: „Gina Carano nu este angajată în prezent de Lucasfilm și nu există planuri ca ea să mai fie angajată în viitor” (cred că a fost un scandal cu actrița, îmi amintesc vag din presă). Dacă se va mai întoarce personajul, jucat de altcineva, se mai gândesc. Dar cert nu în seria 3.

Katee Sackoff (Bo-Katan Kryze), Gincarlos Esposito (Moff Gideon) – care a declarat anterior că se așteaptă să aibă un rol mai important în cel de-al treilea sezon decât în cele precedente – și Carl Weathers (Greef Karga) revin în rolurile cunoscute. De asemenea, Emily Swallow revine în rolul Armurierului, Omid Abtahi în rolul Dr. Pershing și Amy Sedaris în rolul Peli Motto.

În plus față de distribuția care revine, s-a mai dezvăluit că va fi invitat în sezonul 3 și Christopher Lloyd (Doc Brown din Înapoi în viitor).

Pedro Pascal în Last of Us

SCENARIUL

La finalul sezonului 2 am rămas în suspans când Mark Hamill, întinerit prin CGI, a apărut în rolul lui Luke Skywalker, Moff Gideon a fost capturat, iar Mando și Baby Yoda s-au despărțit când Grogu a plecat să se antreneze în Ordinul Jedi.

Nu a fost anunțată oficial intriga pentru noua serie, dar există speculații, după ce Esposito (Moff) a spus în timpul unui interviu de la GalaxyCon: „Voi lua eu acest copil, și pentru un motiv foarte diferit de ceea ce cred mulți. Are puteri magice și poate vedea viitorul, iar noi vrem ca toată lumea să știe în cele din urmă în acest serial că acest copil ne-ar putea salva universul.

Acum, că Djarin nu mai caută un Jedi pentru a-l antrena pe Grogu, The Mandalorian ar putea să se abată de la formatul său de „aventura săptămânii” și să introducă o poveste mai episodică. Se poate presupune că noul sezon ar putea profita de această ocazie pentru a explora mai mult trecutul lui Din, adevărul din spatele Gărzii Morții și istoria războaielor mandaloriene care i-au forțat să își abandoneze planeta.

Sezonul 3 va continua povestea imediat după The Book of Boba Fett, cu Din Djarin și Grogu călătorind pe planeta natală a lui Djarin, Mandalore, pentru ca acesta să poată începe să ispășească păcatul de a-și fi scos casca (un lucru interzis în cultura mandaloriană). Creatorul serialului, Jon Favreau, a dezvăluit deja că Mandalore va fi o locație importantă în cel de-al treilea sezon:

„Am stabilit în The Book of Boba Fett că a apărut o oportunitate ca Mandolorianul să ispășească vina că și-a încălcat crezul prin faptul că și-a scos casca. Iar în rândul grupului său de mandalorieni, acest lucru nu este permis. Acum, știm că există și alte grupuri de mandalorieni, care au seturi diferite de reguli. În Războaiele clonelor am văzut că mandalorienii sunt foarte diferiți acolo. Așa că aceste grupuri diferite se reunesc și ne vom da seama cum se leagă toate… Punctul de legătură pentru toate aceste comunități este, desigur, lumea de origine din care sunt exilați, adică Mandalore.”

Rămâne de văzut dacă și Fett o să-și facă sau nu apariția, dar din moment ce cele două personaje au împărtășit narațiuni întrepătrunse atât în sezoanele anterioare din The Mandalorian, cât și în The Book of Boba Fett (Djarin chiar a avut un episod spin-off în mijlocul celui din urmă), este probabil ca el să apară la un moment dat.

Imaginile prezentate la evenimentul Star Wars Celebration de anul trecut au dezvăluit, de asemenea, că revine Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff), care pare să aibă încă resentimente față de faptul că Djarin a câștigat o sabie laser veche și puternică, Darksaber, ceea ce, tehnic vorbind, îl face conducător al Mandalorei. Kryze a fost prezentată intens în poveștile serialului animat The Clone Wars, ca un personaj a cărui dorință de a conduce Mandalore a dus la consecințe grave. Fanii cred că ea ar putea fi poziționată ca antagonist principal al celei de-a treia serii de aici.

CÂTE EPISOADE?

Vor fi 8 episoade în total, toate scrise de Jon Favreau.

Bryce Dallas Howard – care a regizat unele dintre episoadele cele mai de succes din sezoanele anterioare – se va întoarce în spatele camerei de filmat, la fel ca și Rick Famuyiwa și colegul de platou Carl Weathers.


surse: nationalworld, digitalfix, fortressofsolitude

%d blogeri au apreciat: