Știri

„Billy Summers” de Stephen King va deveni film (cu DiCaprio?)

Romanul thriller al Regelui, publicat anul trecut (2021 – când a debutat pe locul 1 în topul bestsellerurilor New York Times) și tradus și la noi (la Nemira), era zvonit că va deveni serial (miniserie de 10 episoade); vestea proastă e că (se pare) nu l-a vrut nicio rețea de streaming, așa că proiectul a picat; vestea bună e că așa s-a eliberat pentru cinema – și Warner au sărit pe el.

Filmul de lung-metraj va fi realizat în cooperare de studiourile Bad Robot, al lui J.J. Abrams (celebru pentru unele dintre filmele Star Wars și Star Trek, dar și Mission Impossible), și Appian Way, al lui Leonardo DiCaprio. Dacă DiCaprio va trece și de cealaltă parte a camerei, ca actor (principal, se speculează, adică Billy Summers), încă nu se știe cert… iar despre Abrams se presupune că va fi și regizor.

(King zicea că el l-ar fi vrut în rol pe  Jake Gyllenhaal – dar nimic nu e încă stabilit ca distribuție.)

Cei doi (JJ Abrams și DiCaprio) nu au mai lucrat împreună, dar Abrams are experiență în adaptări după King, fiindcă a mai produs vreo 3: 11.22.63, adaptarea în miniserie a romanului lui King, cu James Franco în rolul principal, pe Hulu; serialul antologie Castle Rock, care a combinat mai multe povești ale lui King într-o narațiune complet nouă (tot pe Hulu); și miniseria Apple TV+ Povestea lui Lisey.

Ed Zwick și Marshall Herskovitz scriu scenariul; cei doi au mai lucrat împreună (ca scenariști) la The Last Samurai, Nashville, American Assassin și Jack Reacher: Never Go Back.


Descrierea Nemira:

Billy Summers e un lunetist de excepție, un veteran decorat, un adevărat Houdini când trebuie să dispară de la locul faptei. Și, în prezent, își câștigă existența ca asasin plătit. Dar numai dacă ținta e un individ cu adevărat malefic. Mai are un ultim contract și apoi vrea să se retragă.

CE AR PUTEA SĂ MEARGĂ PROST?

Totul, probabil.

Această carte incredibilă e și o poveste de război, și o declarație de dragoste pentru viața din orășelele americane tradiționale, prezentându-ne, totodată, unul dintre cele mai interesante cupluri din toată opera lui Stephen King.

Un roman despre dragoste, noroc și destin al cărui protagonist complex mai are doar o șansă pentru a-și răscumpăra păcatele de-o viață.

„Maestrul absolut al genului horror abordează domeniul thrillerelor noir și reușește, din nou, să ne surprindă și să ne farmece…“ Esquire

o găsiți de comandat aici


surse: Deadline, comicbook.com, screenrant

%d blogeri au apreciat: