Știri

Star Trek Discovery moare și Dune Sisterhood nu se simte prea bine, dar revine Alien și apare Silozul

Paramount tocmai a anunțat că Star Trek: Discovery o să se încheie, cu cel de-al cincilea sezon, în 2024.

Serialul a început în 2017 și a urmărit echipajul navei Discovery, condusă de actrița Sonequa Martin-Green în rolul căpitanului Michael Burnham. Urmărind evenimentele dinaintea Star Trek (seria originală), spin-off-ul i-a avut în rolurile principale și pe Doug Jones, Shazad Latif, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Jason Isaacs, Wilson Cruz, Anson Mount, David Ajala, Rachael Ancheril, Blu del Barrio și Tig Notaro.


Dune: The Sisterhood, serialul HBO Max în curs de realizare despre originea Ordinului Bene Gesserit (inspirat deci din seria lui Herbert, în română la Nemira), nu se simte prea bine: regizorul Johan Renck (Cernobîl), care ar fi trebuit să realizeze primele două episoade ale sezonului, a plecat, pentru că „stilul lui Renck nu se potrivea cu viziunea distribuitorului pentru serial”. Așa că producția, care a început în noiembrie, este acum în standby.

Co-producătorul Diane Ademu-John a demisionat și ea în noiembrie, iar recent și actrița Shirley Henderson, care ar fi trebuit să fie Tula Harkonnen, a decis să plece, fără să spună de ce.

După toate aceste plecări, nu este clar dacă vreuna dintre secvențele filmate la Budapesta până în prezent sub conducerea lui Renck va mai vedea vreodată lumina zilei sau când vom putea vedea pe micile ecrane producția finală. (mai multe detalii despre proiect vă spuneam aici)


Un nou film Alien începe să fie filmat săptămâna viitoare, produs de Ridley Scott, dar regizat de fapt nu de el, ci de Fede Alvarez (cel cu remake-ul Evil Dead din 2013, care a fost recepționat rezonabil), după un scenariu scris de colaboratorul său obișnuit Rodo Sayagues.

Cei doi au mai lucrat la filmul horror din 2016 Don’t Breathe și la rebootul Texas Chainsaw Massacre de anul trecut.

Filmul le are în rolurile principale pe Cailee Spaeny (Pacific Rim: Uprising, Mare of Easttown) și Isabela Merced (Dora and the Lost City of Gold), cu David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn și Aileen Wu, de asemenea, în distribuție.

Rezumatul intrigii este foarte vag: „În această a noua parte a seriei de filme extrem de populare și longevive, un grup de tineri de pe o lume îndepărtată se confruntă cu cea mai terifiantă formă de viață din univers.” Prezentarea pare să confirme că filmul nu are nicio legătură cu serialul de televiziune Alien al lui Noah Hawley, în curs de realizare, care se petrece pe Pământ, posibil după evenimentele din Prometheus, dar înainte de Alien însuși.

Se presupune că filmul vizează o lansare în 2024.


A apărut primul trailer teaser pentru Silo (Silozul), noul serial SF de 10 episoade care va fi difuzat pe Apple TV Plus, o dramă tensionată despre clasă și supraviețuire într-o lume inospitalieră. Primele două episoade ale serialului au premiera pe 5 mai.

Creat de scenaristul Graham Yost (Band of Brothers) și adaptat după trilogia best-seller a lui Hugh Howey, o trilogie de romane post-apocaliptice (în română la Nemira, deci poate „ne paște” o reeditare), serialul se concentrează pe locuitorii unui buncăr siloz aflat la câțiva kilometri adâncime, la câțiva ani după ce un eveniment catastrofal a făcut ca suprafața Pământului să devină nelocuibilă. Nimeni nu știe cu siguranță din ce motiv, sau, de altfel, cine a construit buncărul în primul rând, iar tensiunea dintre acest mister și ororile aparente ale lumii exterioare formează catalizatorul a ceea ce pare a fi o dușmănie între castelele inferioare ale buncărului și liderii acestuia.

Rebecca Ferguson (Doamna Jessica din noul film Dune) este producător executiv și interpretează rolul lui Juliette, un inginer în căutarea unor răspunsuri cu privire la moartea unei persoane dragi, care o determină să descopere un mister dincolo de tot ceea ce și-ar fi putut imagina.


surse: thenews.com, tor.com, wertzone, polygon

%d blogeri au apreciat: